Ştiri din Transilvania

6 locuri de vizitat la mai puțin de 60 km de oraș

Județul Cluj este plin de locuri care permit oamenilor să evadeze din jungla urbană, dar care nu sunt atât de cunoscute sau îndeajuns de valorificate.

6 locuri de vizitat la mai puțin de 60 km 6 locuri de vizitat la mai puțin de 60 km

 

 


Deoarece vine weekend-ul, oamenii caută modalități prin care să se relaxeze în cele câteva zile libere. Deși vremea este indecisă, ar fi păcat să nu vă plănuiți nimic în cazul în care zilele ce urmează aduc cu ele soare și vreme bună.

 6 locuri de vizitat în județul Cluj, la maxim 60 km de oraș

Beliș - 55 km: Este o locație destul de cunoscută, dar rămâne una dintre variante pentru frumusețea deosebită de care dă dovadă. Dacă doriți să vă relaxați, o plimbare la pas este o alegere potrivită. Sunt multe locuri de vizitat prin zonă, iar cel mai recomandat este unul care oferă o belvedere asupra lacului.


Văleni – 50 km: În comuna Călățele, se ascunde satul Văleni împreună cu comorile sale culturale și istorice. Biserica Reformată-Calvină datează din 1261 și găzduiește monumentul funerar al unui nobil. Legenda spune că piatra de mormânt era ușa unui tunel ce comunica cu exteriorul.

Camera Farfuriilor din Sâncraiu – 55 km: această cameră se află în Muzeul particular Vincze-Kecskés. Pe lângă acest loc, comuna Sâncraiu se mândrește și cu Biserica reformată Sâncraiu și Biserica reformată din satul Alunișu.


Cetatea Dăbâca – 40 km: Ruine, ruine și iar ruine. Acest loc poate fi explorat în câteva plimbări scurte. Cu toate acestea, Dăbâca este atât de înrădăcinată în istoria zonei, încât nu poate fi ignorată. Pe lângă asta, se poate vizita conacul Rhédey și castelul Teleki din luna de jos.

Stufărișul de la Sic și Muzeul Dansului – 40 km/ 60 km: O rezervație inedită în inima Transilvaniei este formată din mlaștini, iazuri, vegetație de papură, stufăriș abundent, păsări migratoare, podețe de lemn, un turn și niște foișoare. Părăsind stufărișurile, pătrundeți în sat și mergeți la Muzeul Dansului, locurile în care dansurile sicănești sunt conservate și promovate de olandezul Michel van Langeveld, care a fost cucerit iremediabil de tradițiile zonei.


La mai mult de 60 km

Bologa – 65km: Acest loc îți ajunge pur și simplu la inimă fără prea mult efort. Chiar dacă este o zonă cunoscută și poate deja explorată, se poate oricând să te întorci și să rătăcești printre zidurile Cetății și să explorezi moara cu apă.

Toate aceste locuri pot și gândite într-un traseu, cu ajutorul hărții, astfel încât să nu mai pierdeți timpul și să explorați cât mai multe dintre ele în acest weekend.


Citește și:

Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație!

 

 

abonare newsletter