Actualitate

VEZI câţi ROMÂNI merg ANUAL în VACANŢĂ pe Coasta de Azur

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/26/06-cote-dazur.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autoritatea de turism a oferit numărul turiştilor români care merg în fiecare an în vacanţă pe Coasta de Azut şi suma pe care o cheltuiesc aceştia în locaţia de lux.

Astfel, la hotelurile de pe Coasta de Azur merg anual peste 20.000 de turişi români, care cumulează aproximativ 60.000 de nopţi, potrivit datelor Comité Regional du Tourisme (CRT) Riviera Côte d'Azur, instituţia de stat care se ocupă cu promovarea turismului pe Coasta de Azur.


Aproximativ 20.000 de turişti români se cazează în fiecare an în hotelurile de pe Coasta de Azur şi cheltuiesc doar pe cazare şi masă peste 4,5 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor autorităţii de turism, iar în zonă au reşedinţa în jur de 1.000 de români.

„Când calculăm costul unui sejur pe Coasta de Azur nu putem include şi biletul de avion, care diferă în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi distanţă, companie etc. Avem însă o estimare a costurilor unui sejur ţinând cont de cazare şi sumele cheltuite pe mese. Un român cheltuieşte aici 75 de euro pe zi”, a declarat pentru Mediafax Eric Doré, directorul general al CRT Riviera Côte d'Azur.


Din aceste date reiese că 60.000 de înnoptări ale turiştilor români înseamnă cheltuieli cumulate de peste 4,5 milioane de euro.

Deşi numărul românilor ajunşi în zonă reprezintă o mică parte din cele 11 milioane de străini care vizitează anual Coasta se Azur, francezii cred în potenţialul pieţei româneşti, a doua ca mărime din Europa de Est din punct de vedere al numărului de vizitatori, după Rusia.


„În ceea ce-i priveşte pe români, există o particularitate de care trebuie să ţinem cont: există mulţi rezidenţi români pe Coasta de Azur, în jur de 1.000 de persoane şi, prin urmare, sunt foarte mulţi români care vin în vizită la familii, prieteni, cunoştinţe şi se cazează la aceştia”, a mai spus Doré.

Ultimele Stiri
abonare newsletter