Actualitate

Proiectul Oratorium aduce peste 100 de muzicieni la Cluj

Aflat la a III-a ediţie, Proiectul Oratorium va reuni la Cluj 115 muzicieni din şapte ţări în perioada 19-28 iulie pentru cursuri de măiestrie şi concerte.

Proiectul Oratorium aduce împreună muzicieni din orchestre de rang mondial cu tineri muzicieni din România şi străinătate, pentru a le oferi o viziune mai largă asupra profesiei de muzician şi un impuls puternic în dezvoltarea lor profesională.

Printre oaspeţii de seamă care vor da direcţie proiectului se numără: dirijorul Delta David Gier (SUA), violonistul Dag Anders Eriksen (Norvegia), violista Ellen Rose (SUA), violoncelista Anne Martindale Williams (SUA), Trompetistul Julian Poore (Marea Britanie), fagotistul Florin Cârlejan (România)


Luni, 22 iulie, orele 18-22:30, Proiectul Oratorium propune o serată cu trei concerte diferite în tot atâtea locaţii din centrul Clujului. Aceste concerte sunt susţinute de o parte din participanţii şi docenţii proiectului, în formaţii camerale.

Astfel, de la ora 18, la Biserica Reformată cu două turnuri, va fi prezentat un concert pentru instrumente de alamă şi orgă, de la 19:30, în Sala Studio a Academiei de muzică „Gheorghe Dima” clujenii vor putea asculta muzică pentru instrumente cu coarde şi instrumente de suflat din lemn, iar de la ora 21:30, la muzeul Etnografic, va concerta soprana Georgeta Stoleriu.


Biletele costă 10 lei/recital şi se găsesc în reţeaua Eventim şi în seara recitalurilor, la intrare.

Proiectul se încheie cu trei concerte Brahms susţinute în trei oraşe din România.


La Cluj concertul va avea loc sâmbătă,  27 iulie, ora 19, Biserica Reformată cu două turnuri. Concertul va aduce laolaltă toţi participanţii şi docenţii proiectului, sub bagheta dirijorului Delta David Gier, şi alături de soprana Georgeta Stoleriu şi baritonul Will Hughes (SUA).  Recviem-ul va fi cântat în limba germană, însă textele cântate vor fi proiectate simultan în română şi maghiară.

Biletele costă 20 RON şi se găsesc în reţeaua Eventim şi în seara concertului la intrare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter