Actualitate

Metode inedite de a ține telefonul la distanță

Tot mai mulți utilizatori încep să-și pună bariere în ceea ce privește device-urile care le acaparează tot mai mult viața. Fie că este o barieră fizică sau una conceptuală (oprirea dispozitivelor după ora 23.00), utilizatorii spun că aceste tehnici de ținere departe a telefoanelor le îmbunătățește relațiile, dar și nervii.

Jocul “stiva de telefoane” este doar o modalitate de a ține prietenii departe de acest comportamentul mitocănesc atunci când ies în oraș Jocul “stiva de telefoane” este doar o modalitate de a ține prietenii departe de acest comportamentul mitocănesc atunci când ies în oraș

Ori de câte ori Michael Carl, directorul revistei de moda de la Vanity Fair, iese la cină cu prietenii, el se joacă un  joc numit "stiva de telefoane": toată lumea își pune telefoanele  în mijlocul mesei, iar cine se uită la aparat înainte de a veni nota, o plătește pentru toți, scrie nytimes.com.

Și Brandon Holley, fost editor al revistei Lucky, a descoperit o metodă inedită de a ține departe iPhone-ul, după ce ajunge acasă de la locul de muncă. De aproximativ șase luni el îl aruncă într-o veche cantă de lapte din momentul cînd intră în casă și până după cină.

"Deconectarea este un lux pe care avem cu toții nevoie", a declarat Lesley MM Blume, un New York scriitor nou, care își ține telefonul departe de masa de cină, atunci când se află acasă. "Așteptarea că trebuie să fim mereu la dispoziția angajatorilor, colegilor, familiei creează un obstacol real în încercarea de a-ți pune deoparte timpul privat, care este mai important ca niciodată. "

O mare parte din “detoxifierea digitală” este centrată acasă, unde e-mail-urile urgente de la partenerii de afaceri, mesajele prietenilor, sau fotografiile Instagram ale cunoștințelor perturbă liniștea din interiorul familiei.


O tactică populară este de a desemna un tip de cutie pentru telefon mobil. “Dacă telefonul meu vibrează sau se luminează este tot o distragere a atenției, așa că merge în cutiuță ", a declarat o utilizatoare a acestei metode.
Un acvariu gol, care sta în sufragerie este folosit în mod similar și de Jaime David , un publicist de la Grupul Starworks din New York , cu excepția că există consecințe pentru cei care încalcă anumite reguli. "Dacă cineva se uită la telefon între 18.30 - 20:30, fără un motiv foarte bine întemeiat, are obligația de a-l adormi pe copil", a declarat Jamie.

Familiile cu copii mici sunt deosebit de atente la acest fenomen de dependență de internet, în special pentru că părinții își doresc ca să nu fie imitați de copii în aceste obiceiuri proaste.

Jocul “stiva de telefoane” este doar o modalitate de a ține prietenii departe de acest comportamentul mitocănesc atunci când ies în oraș. Jocul a câștigat popularitate anul trecut, după ce Brian Perez, un dansator din Los Angeles, a postat ideea pe pagina sa de Tumblr.


Ideea acestui joc a început să se extindă și la petreceri, unde oaspeții sunt rugați să-și lase telefonul într-un bol de la intrare.

Mindy Weiss, un organizator de petreceri din New York și Los Angeles, care este specializată in evenimente ale celebrităților a declarat că interzicerea telefoanelor mobile a devenit o nouă normalitate. Ea sfătiește gazdele petrecerilor să le explice invitațiilor regulile referitor la telefoanele mobile chiar în invitația la eveniment, iar dacă spațiul perimete, să fie organizată o cameră gen fumoar – unde invitații își pot verifica device-urile, dar numai pentru urgențe.


 

abonare newsletter