Actualitate

Concert Simfonic sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl, vineri la Filarmonică

Dirijorul Gottfried Rabl revine pe scena Filarmonicii de Stat „Transilvania”, alături de Orchestra Simfonică şi violonistul Vlad Maistorovici, pentru Concertul Simfonic de vineri, 8 noiembrie, ora 19.

Din programul concertului fac parte Introducere în anatomia sunetului de Fred Popovici, Concertul nr. 1 pentru vioară în sol minor de Max Bruch şi Simfonia nr. 5 în Mi bemol major, semnată de Jean Sibelius.

Actualmente dirijor al Orchestrei Simfonice Radio din Viena, Gottfried Rabl a fost implicat de-a lungul carierei sale în activităţi artistice emblematice din perspectiva promovării muzicii contemporane. În calitate de dirijor al corului Orchestrei Simfonice Radio din Viena, Gottfried Rabl a manifestat un interes special pentru interpretarea unor lucrări uitate, pe care le-a reconsiderat şi revalorizat. Interesul său pentru muzica contemporană a fost fructificat pe deplin în cadrul strânsei colaborări cu Leonard Bernstein, în SUA, Italia şi la Viena, unde a fost asistentul ultimei sale opere – A Quiet Place. În timpul şederii în SUA, unde a studiat la Indiana University, a devenit dirijor al Orchestrei Simfonice a oraşului.


 

Laureat al concursurilor internaţionale Remember Enescu Bucureşti, Tillet Trust şi Young Concert Artist Trust Londra, Vlad Maistorovici a avut numeroase apariţii ca solist pe marile scene din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Belgia, Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, Romania, Rusia, Statele Unite şi Brazilia, în compania unor ansambluri ca Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra de Cameră din Lausanne, South Bank Sinfonia din Londra sau Orchestra Radio Bucureşti. Vlad îmbină cu succes cariera concertistică şi cea de compozitor. În 2003 a fost distins cu Marele Premiu al concursului internaţional George Enescu. Muzica sa a fost interpretată şi înregistrată de către ansambluri şi interpreţi renumiţi precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Britten-Pears Orchestra, Ansamblul Profil, Francois Xavier Roth, Tiberiu Soare, Yuko Shimizu-Amoyal. După succesul răsunător în rândul publicului londonez, lucrarea sa pentru orchestra „Halo”, comandată de London Symphony Orchestra, este prezentată în premieră pe continent în 2012 la Festivalul de la Aix-en-Provence, iar apoi înregistrată de LSO.


Preţul unui bilet la concert este de 20 de lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii au reducere 50%.

abonare newsletter