Actualitate

Trenurile mici revin în Gara Mare

În perioada 6-8 decembrie, respectiv 13-15 decembrie 2013, Cluj-Napoca va fi gazda Expoziţiei de Modelism Feroviar, Trainfest 2013.

Trenurile mici revin în Gara Mare Trenurile mici revin în Gara Mare

Organizatorii evenimentului, Asociaţia Trainsylvania Railway Club Cluj, anunţă această expoziţie ca fiind cea mai importantă acţiune anuală de profil din Romania, întrunind peste 30 de expozanţi din tară şi din străinătate, pe o suprafată totală de 180 mp.

În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate peste 100 locomotive şi 750 vagoane în miniatură precum şi replici ale unor gări, clădiri, terasamente, modele auto, vegetaţie, prezentate la scara 1:87, sub forma unor diorame funcţionale. Modelele prezente vor fi din cele mai variate, pornind de la trenurile cu abur din perioada 1850 şi până la trenurile de mare viteză din prezent, printre cele mai cunoscute dintre acestea numărându-se Orient Express, Rheingold, TGC si Sageata Albastră.


Acest eveniment se adresează tuturor categoriilor de vârstă, oferind posibilitatea atât copiilor cât şi adulţilor de a se familiariza cu ceea ce înseamnă lumea modelismului feroviar: pasiune pentru trenuri, indemânare, cunoştiinţe din domeniul ingineriei, tehnologiei, istoriei şi peisagisticii. Totul începe cu construcţia sau modificarea unor modele în miniatura de locomotive/vagoane, pentru a le aduce cât mai aproape de realitate, şi se termina cu realizarea unor diorame complexe, în care modelele se integrează perfect elementelor urbanistice şi de peisaj, construite la scară.

Evenimentul din acestă iarna se află la cea de-a 5-a ediţie, precedenta ediţie fiind organizată în vara acestui an, când peste 3000 de clujeni i-au trecut pragul.


Expoziția de modelism feroviar Trainfest 2013, desfașurată în perioada 6, 7, 8, 13, 14 si 15 decembrie a.c. va putea fi vizitată în Gara Cluj Napoca, şi va fi deschisă publicului în zilele de program, în intervalul orar 10.00-20.00.

 

abonare newsletter