Actualitate

Expoziție Horea Bernea, la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează invită vineri, 13 decembrie, 2013, ora 18, vernisajul expoziţiei Horea Bernea, lucrări din colecţia Mircea Pinte.

Organizată cu sprijinul Galeriei Plan B expoziţia face parte dintr-o serie de selecţii realizate din fondul colecţiei de artă contemporană Mircea Pinte din Cluj-Napoca, în condiţiile în care muzeul nu dispune de opere ale unor artişti ca Horia Bernea, Ion Grigorescu, Paul Neagu sau dintre cei recent afirmaţi ca Adrian Ghenie, Victor Man, Ciprian Mureşan, Cristi Pogăcean sau Şerban Savu.

 Expoziţia cu lucrările de grafică şi pictură ale lui Horia Bernea (1938-2000) este cea de-a treia care provine din colecţia amintită. Îngrijită de pictorul Ion Grigorescu, care l-a cunoscut îndeaproape pe artist, expoziţia readuce în atenţia publicului opera unuia dintre cei mai importanţi pictori români ai ultimelor decenii. Reconsiderarea spiritualităţii româneşti din perspectiva valorilor creştine şi a picturii prin apelul la reperele artei noastre clasice este caracteristica majoră a operei sale. Fondator al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti cu un concept inovator în muzeologie, Horia Bernea a devenit un simbol al redescoperirii tradiţiilor noastre culturale.


 

abonare newsletter