Actualitate

Şcoala Altfel: 12 şcoli se întrec în ateliere de acordare a primului ajutor şi exerciţii cu câini de salvare

Cora Cluj Napoca organizează, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, în perioada 7 -10 aprilie, între orele 9 – 15, concursul “Cora te provoacă să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la care au fost invitaţi să participe elevi din clasele 0 – IV de la şcolile clujene.

sursa foto: ziarullumina.ro sursa foto: ziarullumina.ro

Concursul are cinci ateliere, aventuri în natură, atelier de stingere, acordă primul ajutor, escaladă şi lucrează cu câinii de salvare.

Potrivit regulamentului concursului, o clasă împreună cu învăţătorul îşi desemnează câte o echipă sau mai multe, formată din şase membri.  Fiecare echipă trebuie să participe la toate cele cinci ateliere încercând să realizeze un punctaj şi un timp cât mai bun.


Echipa îşi alege un nume, un blazon prezentat sub formă de desen şi un mod de prezentare care poate fi imn, mascotă sau strigăt de luptă.

Juriul este format din reprezentanţi ai hipermarketului Cora şi ai partenerilor: Asociaţia «Ecouri Verzi», Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă Cluj, Centrul medical «Medstar», «Institutul francez Cluj», «Otdoor4you», Asociatia «Câini de salvare Transilvania». Finala are loc în data pe 10 aprilie şi vor participa la ea primele 12 echipe care au obţinut cel mai bun punctaj la ateliere. Premiile constau în cupe, diplome, medalii, tricouri şi alte surprize oferite de parteneri.


Vor concura la această ediţie echipe din 23 clase, reprezentând 12 scoli clujene. Vor fi antrenaţi la aceste activităţi un număr de  835 de elevi, concurenţi şi sustinători.

Ultimele Stiri
abonare newsletter