Actualitate

Flash-mob la inaugurarea fabricii Bosch - VIDEO

La inaugurarea de vineri a unităţii de producţie Bosch din comuna clujeană Jucu a avut loc un flash-mob în care 50 de persoane, aparent angajaţi ai fabricii, îmbrăcaţi în halate albe şi purtând în picioare cipici din plastic, au cântat imnul Uniunii Europene.

După tăierea panglicii, un bărbat a adus în mijlocul sălii în care a avut loc inaugurarea un contrabas la care a început să cânte, acestuia alăturându-i-se treptat câte o altă persoană care venea cu un alt instrument muzical.
Spectatorii au trecut astfel, pe parcursul ascultării cunoscutei melodii, de la senzaţia că un angajat talentat al companiei va performa în faţa invitaţilor, până la certitudinea că are în faţă un grup de artişti, care au umplut cu acordurile simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven întreaga fabrică.

“Reprezentaţia s-a bucurat de aprecierea invitaţilor, cu atât mai mult cu cât artiştii erau îmbrăcaţi în uniformele standard Bosch, fără a se diferenţia, la o primă vedere, de angajaţi. De la un simplu solo de contrabas, momentul a culminat cu glorioasa Oda Bucuriei, marcând evenimentul şi dându-i originalitate”, a declarat Gergely Balint, organizatorul producţiei artistice oferite de orchestra Classis, care numără 50 de artişti.
Muzicienii au marcat prin alegerea de a interpreta acest fragment din opera lui Ludwig van Beethoven şi Ziua Europei.

abonare newsletter