Actualitate

Florin Piersic a primit premiul de excelență la cea de-a XII-a ediție a festCO

Actorul clujean Florin Piersic a fost distins cu premiul de excelenţă "Radu Beligan" în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Comediei Româneşti – festCO.

Gala Comediei Româneşti a fost organizată duminică seară, la Sala "Radu Beligan" a Teatrului de Comedie din Bucureşti. La eveniment au fost decernate premiile Festivalului Comediei Româneşti - festCO, ediţia a XII-a, şi ale Concursului de Comedie Românească, ediţia a IX-a. Având loc de Ziua Internaţională a Copiilor, cei care au înmânat premiile la eveniment au fost copiii actorilor din Teatrul de Comedie.

Anul acesta Festivalul Comediei Româneşti - festCO a acordat următoarele premii: premiul de excelenţă "Radu Beligan" actorului Florin Piersic şi premiul pentru eveniment teatral spectacolului "Lecţia de violoncel", în care joacă Radu Beligan.


La secţiunea oficială, selecţioner festCO 2014 a fost Ileana Lucaciu, iar juriul a fost alcătuit din Ana Ciontea, Cristina Modreanu, Gheorghe Visu, József Bartha şi AtillaVizauer.

Marele premiu al juriului a fost acordat spectacolului "Ce nemaipomenită aiureală!", de Eugène Ionesco, în regia lui Silviu Purcărete, montat la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.


Tot la Cluj-Napoca a ajuns și premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, care a fost câştigat de Ionuţ Caras, pentru rolurile Zmeul şi Baba Anica din spectacolul "Sânziana şi Pepelea", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, montat la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

La Cluj a ajuns și premiul special pentru muzică le-a revenit Adei Milea şi Ancăi Hanu, pentru muzica spectacolului "Sânziana şi Pepelea", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.


Ediţia din acest an a Festivalului Comediei Româneşti - festCO s-a desfăşurat în perioada 24 mai - 1 iunie.

abonare newsletter