Actualitate

Concert pentru Ciocan, Nicovală și Orchestră la Auditorium Maximum

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/12 concert notes ties agachi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Concertul inedit susținut luni seara de tânara formație „Notes &amp; Ties” a adunat numeroase personalități clujene din mediul artistic, academic și de afaceri al Clujului.</p>

Tinerii muziceni clujeni din orchestra „Notes & Ties” au susținut luni seara un concert memorabil, antrenant, plin de vitalitate și entuziasm, reușind să smulgă minute îndelungate de aplauze și să ridice sala în picioare de mai multe ori. Concertul, intitulat „Note de An Nou”, a fost primul dintr-o serie de patru evenimente care vor avea loc pe parcursul anului în orașul de pe Someș.

Sala Auditoriului Maxim a fost plină luni seara de personalități clujene care au venit să asiste la concertul oferit de orchestra „Notes & Ties”, o inițiativă de strângere de fonduri pentru proiectele Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Orchestra este formată din cei mai valoroși studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima, care actualmente activează in instituțiile de profil din Cluj-Napoca.

Concert privat în scopuri caritabile

Organizatorii evenimentului au anuțat că scopul acestor concerte private este susținerea și promovarea tinerilor muzicieni. Astfel, în cadrul celor patru concerte „Notes & Ties” care vor avea loc pe parcursul anului vor fi oferite burse pentru tinerii de valoare ai vieții muzicale românești. Luni seara bursa „Notes & Ties” i-a fost oferită tinerei muziciene Iulia Mare, doctorandă a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca. „În primele două concerte Notes &Ties am reușit să obținem donații generoase cu ajutorul cărora am sprijinit Academia de muzică să organizeze unul dintre cele mai de succes concursuri din țară, - concursul de interpretare muzicală „Gheorghe Dima”, au explicat organizatorii evenimentului.

Maestrul de ceremonii al concertului de luni seara a fost talentatul dirijor Vlad Agachi, care a fost recompensat de publicul prezent la eveniment cu aplauze îndelungate după fiecare piesă. Solista Ana Torok, prim concert-maestru al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, a impresionat și ea publicul prin virtuozitatea desăvârșită în interpretarea piesei „Meditation”, de Jules Massenet. Repertoriul concertului a fost unul diversificat și a cuprins opere cunoscute de Verdi, Brahms, Bizet, Ceaikovski, Rossini si Dvorak sau Edvard Grieg.

Concert simfonic, acompaniat cu ciocan și nicovală

Finalul concertului a fost unul animat de un „Dorel”, îmbrăcat în salopetă de muncitor, care a acompaniat cu instrumentele din dotare – două ciocane și o nicovală – orchestra „Notes&Ties” reușind să provoace veselie, dar și numeroase aplauze în rândul publicului.

Diversitatea, farmecul și calitatea interpretării pieselor incluse în program au reușit să creeze o atmosferă singulară, demonstrând încă o dată valoarea tinerilor muzicieni clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter