Actualitate
Sute de camioane vor trece zilnic prin Florești când încep lucrările la Spitalul Regional. Pivariu: „E costul pe care trebuie să-l plătim”
Construcția Spitalului Regional de Urgență ar trebui să înceapă în acest an. Asta înseamnă că în curând vor trece sute de camioane cu pământ, zilnic, prin traficul din Florești.
Amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență Cluj, în comuna Florești / Foto: monitorulcj.ro
Câțiva reprezentanți ai Ministerului Sănătății au prezentat mierucuri, 23 iunie, la UMF „Iuliu Hațieganu”, modelul 3D arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgență Cluj. În timpul prezentării, aceștia au precizat că după începerea lucrărilor vor trece sute de camioane cu pământ excavat prin Florești.
„Este un obiectiv foarte mare ca suprafață. Vom începe lucrările și vom avea aproximativ 25.000 de basculante care vor transporta pâmântul exacavat. Deci vorbim de sute de mașini pe zi care transporta pământul excavat de la amplasament la spațiul de depozitare”, a spus Cristina Gafton, manager de proiect.
Proiectul este unul major, iar clădirea principală a spitalului va fi a doua ca mărime din România, după Casa Poporului, potrivit autorităților.
Primarul comunei Florești Bogdan Pivariu a declarat, pentru monitorulcj.ro, că acesta este un „super proiect”, care arată că Florești este un jucător foarte important pentru dezvoltarea regională. De asemenea, legat de cum va fi afectat traficul din Florești când încep efectiv lucrările, edilul ne-a spus că pentru acesta este doar un cost pentru binele pe care spitalul îl va aduce odată cu realizarea lui:
„Super proiect! Ați văzut și din prezentare, este a doua clădire după Casa Poporului. Nu este întâmplător, nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu. Adică cea mai mare clădire după Casa Poporului ajunge în cea mai mare comună din țară. S-a discutat în prezentare de multe camioane de pământ, care trebuie duse de acolo, dar, sigur, orice proiect generează și disconfort în implementarea lui. O să trecem peste pentru că până la urmă acest proiect va schimba cu totul gradul, direcția și nivelul de dezvoltare a comunității floreștene. Să spunem că este costul pe care trebuie să-l plătim pentru binele suprem.
Nu pot să nu remarc faptul că Floreștiul devine un jucător foarte important în ceea ce privește dezvoltarea regională: infrastructura spitalicească merge înainte cu un proiect grandios, avem și muzeul de istorie care este primul muzeu construit de la zero în ultimii 100 de ani, care este în faza de proiectare și urmează să fie scoasă la licitație faza de execuție. Mai e centura metropolitană și metroul. Toate acestea sunt proiecte complementare cu dezvoltarea regională”, a declarat Bogdan Pivariu pentru monitorulcj.ro.
Spitalul se construi la adresa: strada Avram Iancu, nr. 370-374, comuna Florești. Lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Termenul de finalizare este 2027.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: