Actualitate

Ultimul zbor! A murit cea mai longevivă însoțitoare de bord - VIDEO

Bette Nash, cea mai longevivă însoțitoare de bord din lume, a murit la vârsta de 88 de ani, după aproape 70 de ani de muncă.

Cea mai longevivă însoțitoare de bord, Bette Nash, a murit. Foto: Association of Professional Flight Attendants / X Cea mai longevivă însoțitoare de bord, Bette Nash, a murit. Foto: Association of Professional Flight Attendants / X

 

 


Vestea a fost anunțată de angajatorul ei, American Airlines, care a deplâns moartea ei într-o postare pe X, fostul Twitter.

 


„A început în 1957 și a deținut recordul Guinness World Record pentru cea mai mare vechime ca însoțitoare de bord”, a precizat compania aeriană.

„Bette a inspirat generații de însoțitori de bord. Zboară sus, Bette”.


Nash și-a început cariera la vârsta de 21 de ani la Eastern Airlines, lucrând pe zborul între Washington DC, unde locuia, și Boston. Ea a preferat această rută pentru că îi permitea să petreacă fiecare noapte acasă, menționează BBC

O legendă a zborurilor: Bette Nash, însoțitoare de bord timp de 70 de ani, a murit

Intenționa să se mute după câțiva ani, dar a sfârșit prin a rămâne, devenind o priveliște familiară pentru pasageri pe această rută mult timp după ce aceasta a fost preluată de American Airlines. Nu s-a retras niciodată oficial din funcție.


CITEȘTE ȘI:
Șase bebeluși uciși într-un incendiu la un spital - VIDEO

„Oamenii sunt exact la fel”, a declarat ea pentru CBS News, în 2017. „Toată lumea are nevoie de puțină dragoste”.

American Airlines deplânge moartea celei mai longevive însoțitoare de bord, Bette Nash

Potrivit altor instituții media americane, ea a murit pe 17 mai într-un ospiciu, după ce fusese diagnosticată recent cu cancer la sân.


Asociația însoțitorilor de bord profesioniști, sindicatul care o reprezenta pe Nash, s-a declarat p întristată de moartea ei.

„Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii ei în aceste momente dificile. Bette va fi întotdeauna o parte integrantă a istoriei noastre și nu va fi uitată”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Farmecă îngerii! Basistul unei trupe rock a murit după ce a alunecat la duș

abonare newsletter