Actualitate

Clujul, între două extreme! De la cod galben de caniculă și temperaturi ridicate, la furtuni.

Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă. Cluj-Napoca se află între două extreme, sub cod galben de caniculă, dar și cu șanse de ploaie mai ridicate.

Clujul, între două extreme| Foto 1: pixabay.com Foto 2: arhivă Monitorul de Cluj Clujul, între două extreme| Foto 1: pixabay.com Foto 2: arhivă Monitorul de Cluj

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, un nou cod galben de caniculă pentru mai multe zone din țară

 


Avertizarea este valabilă pentru ziua de sâmbătă, 22 iunie.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.


„Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și centrale, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică”, a transmis ANM.

Zonele vizate de avertizarea meteo| Sursa: ANM

Vremea în Cluj-Napoca

Potrivit prognozei AccuWeather, temperaturile vor fi ridicate în Cluj-Napoca, sâmbătă, maximele urcând până la valoarea de 33 de grade Celsius. Chiar dacă temperaturile de pe timpul zilei vor fi ridicate, sunt așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 40%.


Ploile își vor face simțită prezența și pe timpul nopții, când șansele de precipitații cresc la 79%. Minimele vor coborî la valoarea de 18 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire pe vreme de caniculă, în Cluj-Napoca

Vreme instabilă la Cluj-Napoca în weekend! Revin ploile după mai multe zile de caniculă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter