Actualitate

Urmează zile DE FOC în România! Clujul, sub COD GALBEN de caniculă.

Urmează două zile de foc în Cluj. Județul se află sub cod galben de caniculă.

Județul Cluj, sub cod galben de caniculă| Foto: Emil Boc - Facebook Județul Cluj, sub cod galben de caniculă| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de caniculă pentru întreaga țară, în zilele marți și miercuri, 9-10 iulie.

 


Potrivit meteorologilor,  valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade și local de 38...39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

„Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, a transmis ANM.


Zonele din țară vizate de codul galben din data de 9 iulie | Sursa: ANM

Totodată, județul Cluj se va afla și miercuri sub cod galben de caniculă. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Toată țara, sub avertizare meteo de caniculă | Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simți că te topești din cauza caniculei? Iată cele mai utile și ieftine trucuri prin care să-ți răcorești casa în zilele toride de vară.

Prognoza meteo. Vreme caldă, cu maxime de 33 de grade, la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter