Actualitate

Deținut ucis în Penitenciarul Gherla. A fost spânzurat în baie de colegii de celulă.

Un deținut care avea de executat o pedeapsă de un an și 10 luni pentru violență în familie, a fost ucis în baia Penitenciarului Gherla, de către colegii săi de celulă.

Deținut ucis cu sânge rece în Penitenciarul Gherla. A fost spânzurat în baie de colegii de celulă.|Foto: Penitenciarul Gherla Deținut ucis cu sânge rece în Penitenciarul Gherla. A fost spânzurat în baie de colegii de celulă.|Foto: Penitenciarul Gherla

 

 


În septembrie anul trecut, un deţinut a fost găsit spânzurat în baie, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla. Bărbatul avea urme de violență pe corp.

CITEȘTE ȘI: 
Deținut găsit spânzurat în baie și cu urme de violență, la Penitenciarul Gherla. Bărbatul ar fi fost ucis

După cum semnalează Pressone.ro, bărbatul a fost întemnițat într-o cameră cu doi condamnați pentru omor calificat.


Ucis cu sânge rece

Crima comisă între persoanele lipsite de libertate ridică mai multe probleme privind gestionarea lotului cu deținuți. 

Ca să-l pedepsească pentru abaterile comise într-un centru de detenție, conducerea penitenciarului a decis să transfere un deținut cu o sentință mai mică de doi ani într-o cameră cu condamnați pentru omor calificat.


La o lună de la această decizie corecțională, omul a fost ucis în baie de colegii de celulă, spânzurat cu un șiret.

Cel care a dat ordinul să fie ucis era judecat deja într-un alt proces pentru o tentativă de omor săvârșită tot în penitenciar, în 2021. 


Potrivit explicației oferite de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) la solicitarea Pressone.ro, privind decizia de a închide o persoană cu o condamnare de sub doi ani într-o cameră cu condamnați pentru omor, oficialii ANP că bărbatul ucis se afla acolo „din motive ce țin de conduita anterioară pe care a adoptat-o în detenție”.

Cazul de la Penitenciarul Gherla ridică multiple semne de întrebare cu privire la condițiile de detenție, dar și privind teroarea și actele de violență din celulele suprapolulate.  


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deținut găsit spânzurat în baie și cu urme de violență, la Penitenciarul Gherla. Bărbatul ar fi fost ucis

abonare newsletter