Actualitate

„Trei kilometri până la capătul lumii” va putea fi văzut în cinematografe. Premiera a fost la TIFF 2024.

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” regizat de Emanuel Pârvu, selectat anul acesta în Competiţia Oficială de la Cannes, unde a primit premiul Queer Palm şi ales să fie propunerea României la Premiile Oscar 2025, va intra în cinematografele din ţară începând de vineri.

„Trei kilometri până la capătul lumii” va putea fi văzut în cinematografe | Foto: Trei kilometri până la capătul lumii - Facebook „Trei kilometri până la capătul lumii” va putea fi văzut în cinematografe | Foto: Trei kilometri până la capătul lumii - Facebook

 

 


Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”  regizat de Emanuel Pârvu, selectat anul acesta în Competiţia Oficială de la Cannes, unde a primit premiul Queer Palm şi ales să fie propunerea României la Premiile Oscar 2025, va intra în cinematografele din ţară începând de vineri, potrivit Agerpres.

 


Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de producţie FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuţă, Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunţeanu, Vlad Brumaru şi Radu Gabriel.

CITEȘTE ȘI:
Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, văzut în premieră la TIFF, nominalizat la Oscar

„Trei kilometri până la capătul lumii” este regizat de Emanuel Pârvu după un scenariu semnat de Emanuel Pârvu şi Miruna Berescu.


Pe plan internaţional filmul îşi continuă traseul festivalier. După premiera mondială din Competiţia Oficială de la Cannes unde a fost distins cu Queer Palm, „Trei kilometri până la capătul lumii” a fost proiectat în selecţiile de la: Ierusalim (Premiul pentru cel mai bun regizor), Karlovy Vary, Sarajevo (Trofeul Festivalului pentru cel mai bun film şi Premiul Cineuropa), Hamburg şi urmează să fie arătat la BFI London sau Chicago IFF.

Premiera naţională a avut loc la Cluj, în cadrul TIFF, iar la avanpremiera de la ANONIMUL filmul a fost văzut de peste 4.000 de spectatori printre care şi locuitorii din Sfântu Gheorghe - una dintre locaţiile de filmare. 


Despre ce este filmul „Trei kilometri până la sfârșitul lumii”

Filmul spune povestea lui Adi, un adolescent în vârstă de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca.

Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici înțelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție, afirmă descrierea oficială a lungmetrajului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Trei kilometri până la capătul lumii” la TIFF.23: Reflecție asupra intoleranței și justiției în comunitățile izolate din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter