Actualitate

Drumul prin Pădurea Hoia - Baciu, închis traficului auto

Drumul de acces prin Pădurea Hoia-Baciu a fost blocat traficului auto pentru protejarea zonei.

Drumul prin Pădurea Hoia-Baciu, închis circulației auto|Foto: Inelul Verde-Metropolitan - Facebook Drumul prin Pădurea Hoia-Baciu, închis circulației auto|Foto: Inelul Verde-Metropolitan - Facebook

 

 


Drumul prin pădurea Hoia-Baciu a fost închis traficului auto. 

CITEȘTE ȘI: 
Drumul pietruit din Pădurea Hoia, ILEGAL! Lucrările aduc „previziuni negre”: un viitor „coșmar urbanistic”

Drumul prin Pădurea Hoia-Baciu, închis circulației auto|Foto: Inelul Verde-Metropolitan - Facebook

Anterior, zona nu era accesibilă pentru mașini, astfel că bicicliștii se deplasau cu ușurință în zonă. În prezent, din cauza drumului pietruit situația este total diferită: Pădurea Hoia-Baciu a devenit o „scurtătură” pentru șoferi, astfel că mașinile tranzitau frecvent zona verde a pădurii. 


Aria naturală trebuie protejată

Recent, drumul auto prin pădure a fost închis traficului auto, iar pietonii și bicicliștii se pot bucura liniștiți de pădure, fără să se teamă de mașinile care circulau cu viteză în număr din ce în ce mai mare.

„Propunem în acest an adoptarea unei hotărâri de consiliu local care oferă nu doar statut de arie protejată, ci și un management pe măsură, așa cum propunem mai multe arii naturale, trasee pietonale și velo pe Inelul Verde Metropolitan”, semnalează activistul de mediu Adrian Dohotaru într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook


„Sunt puține cazuri în care drumuri auto se transformă în alei, să ne bucurăm așadar! Dar să conștientizăm că acesta e doar un mic pas în ceea ce ar trebui sa fie o politică mai largă de limitare a tăierilor ilegale și legale, de gestionare durabilă a naturii din zone metropolitane prin crearea de inele centuri verzi, de creare a unui management profesionist de administrare a unor astfel de viitoare arii naturale la care să-și aducă aportul autoritățile publice, societatea civilă și mediul universitar”, arată sursa citată. 

Sursa: Inelul Verde-Metropolitan - Facebook

Conservarea biodiversității din Pădurea Hoia-Baciu

În urmă cu un an de zile, în urma dezbaterilor pentru aprobarea bugetului municipiului Cluj-Napoca, edilul Emil Boc anunța că proiectele de dezvoltare a dimensiunii verzi, nepoluante a orașului vor fi susținute din bugetul local, astfel încât Clujul să devină un model de bună practică în protejarea biodiversității.


CITEȘTE ȘI: 
Inel verde metropolitan, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Susținem această dimensiune sănătoasă, verde, nepoluantă”

„O propunere de perspectivă, de a gândi un inel verde metropolitan, care să conecteze mai multe zone verzi din preajma Clujului, după modelul culoarului verde velo-pietonal de pe malul Someșului, și anume Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida, unde pe malul Someșului o să avem această «autostradă verde» dacă o putem numi așa, pentru că este un exemplu de bună practică.

Propunerea de a gândi un inel verde metropolitan și susținerea biodiversității pe ceea ce înseamnă zona Hoia – Cheile Baciului, astfel ca acea zonă să devină una cu adevărat de agrement, de biodiversitate, de a te bucura de natură și de mediul înconjurător. Vom lucra împreună cu comunele limitrofe pentru ca această zonă să fie în continuare pusă în valoare prin toate mijloacele posibile”, declara primarul Emil Boc despre propunerile venite de la cetățeni și asociațiile de mediu în urma dezbaterilor cu privire la buget.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inel verde metropolitan, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Susținem această dimensiune sănătoasă, verde, nepoluantă”

Pădurea Hoia-Baciu, pe cale să devină arie naturală protejată! 80.000 de lei pentru studiu asupra biodiversității

Ultimele Stiri
abonare newsletter