Actualitate

Război între sindicat şi deputatul Mircia Giurgiu

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/13/conf ariton nati mircia giurgiu rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Între conducerea BNS Cluj şi deputatul independent Mircia Giurgiu s-a iscat un mic război după ce acesta din urmă a făcut publică o informaţie potrivit căreia liderul BNS Cluj, Nati Ariton a făcut închisoare pentru delapidare de fonduri.</strong>

Nati Ariton, şeful Blocului Naţional Sindical (BNS) Cluj consideră că deputatul independent Mircia Giurgiu a făcut publice, ieri, informaţiile despre condamnarea la închisoare a liderului de sindicat pentru delapidare doar din disperare că nu va mai prinde un mandat de parlamentar la toamnă. „A plasat acest atac pentru că nu mai are nicio şansă la parlamentarele din toamnă, cu niciun partid. Pe la partidele pe la care a fost, PRM şi PD-L, totul a fost numai vorbărie, la fel şi la sindicate. Sunt sindicate care spun că nu mai vin la noi până nu pleacă Mircia Giurgiu”, a declarat astăzi Nati Ariton. Liderul de sindicat a adăugat că prin acest atac deputatul vrea să îl înlăture pe el de la conducerea BNS ca să preia el funcţia de lider de sindicat, iar ulterior „să facă o lipeală la un partid, la toamnă, ca să poată candida în vreun colegiu”.

Giurgiu: Nati Ariton nu a înţeles nimic

Pe de altă parte, deputatul Mircia Giurgiu a afirmat că Nati Ariton nu a înţeles nimic referitor la informaţiile făcute publice ieri. „Se vede că nu a înţeles nimic. Ideea este că cei din sindicat trebuie să ştie cine îi conduce. Nu puteam să ţin ascuns trecutul lui atunci când am aflat. Trebuie să fim corecţi. Nu am nimic cu el şi îmi pare rău că a înţeles greşit”, a declarat Giurgiu.

A preluat documentele fără să verifice gestiunea


Nati Ariton a povestit pe larg, în cadrul unei conferinţe de presă, incidentul din 1985 care a dus la condamnarea lui la şapte ani de închisoare, din care a executat trei ani pentru delapidarea a 70.000 lei din fondul asociaţiei de locatari unde era administrator. El a spus că la vârsta de 28 de ani a acceptat să devină administratorul asociaţiei de locatari, a semnat documentele de preluare fără să verifice gestiunea fostului administrator care ar fi avut el de fapt acea lipsă în gestiune de aproape 70.000 lei. Liderul de sindicat a menţionat că, la sugestia unui căpitan de Securitate cu care fusese prieten o perioadă, a recunoscut că el a luat banii pe care de fapt îi luase fostul administrator. „N-am furat eu, dar m-a determinat acest căpitan de Securitate să semnez că am furat eu ca să primesc o pedeapsă mai uşoară”, a afirmat Nati Ariton.
El a precizat că nu este mândru de acel incident din 1985, dar şi-l asumă, iar de atunci şi-a făcut reabilitare politică şi juridică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter