Actualitate

Azi începe I.O.I. Fest!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/13/12-ioi fest.jpg" border="0" align="right" />Cea de-a doua ediție a festivalului I.O.I. Fest, organizat de Asociația Culturală Art Act, se va desfășura în acest weekend în Piața Unirii.</strong>

IOI este abrevierea pentru Interactiv, Original, Imprevizibil. Scopul proiectului este reprezentat de promovarea artelor spectacolului, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, prin activităţi inovatoare care să implice activ comunitatea locală şi tinerii artişti aflaţi la început de carieră.

A doua ediţie a festivalului I.O.I Fest intenţionează să continue tematica ediţiei-pilot din 2011 şi să promoveze artele spectacolului, de data aceasta, însă, în rândul tinerilor angajați. Prin actualul proiect, Asociația Culturală Art Act dorește să ofere publicului-țintă oportunitatea de se desprinde de rutina zilnică, invitându-i să ia parte pentru câteva zile la un festival cultural.
Programul din acest an va include manifestații variate, precum: spectacole de teatru (contemporan, de improvizaţie și interactiv), desfăşurarea a numeroase concerte de muzică cu artişti naţionali (Hazard, Luna Amară și Byron) și cu artişti locali (Ionuț Mangu & Ioan Onișor și trupa Natif), prezentarea a trei recitaluri de muzică clasică și a două de jazz, vernisarea unei expoziţii de fotografie și, de asemenea, desfăşurarea unui moment coregrafic.
Ideea festivalului I.O.I Fest. Interactiv. Original. Imprevizibil a pornit de la un sondaj de opinie realizat de către Asociaţia Culturală Art Act în rândul tinerilor din Cluj-Napoca, cu privire la importanţa culturii în viaţa de zi cu zi, ce a vizat organizarea unui eveniment nou în sfera culturală clujeană. Acest proiect este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Sponsorii proiectului sunt: BCR, Janis Club, Subway, Hotel Meteor, New Idea și Cofetăria Saveur.

Atelier de fotografie gratuit!

Atelierul de Fotografie şi Asociaţia Culturală Art Act au plăcerea de a vă invita duminică, 15 iulie 2012, începând cu ora 18, la workshop-ulPortretul de instantaneu versus portretul regizat (sau surprinderea „sufletului” personajelor). Atelierul va avea loc în cadrulI.O.I. Fest (Interactiv. Original. Imprevizibil) şi se va desfăşura în Piața Unirii din Cluj-Napoca, fiind deschis pentru toţi pasionaţii de fotografie, indiferent de vârstă sau nivel de pregătire în arta fotografică. Cel care va susține workshop-ul este fotograful Marius Rus, formator acreditat CNFPA.
articiparea la workshop este gratuită ‒ în limita spaţiului disponibil ‒ singura condiţie fiind aceea ca participanţii să aibă propriul lor aparat foto. Durata atelierului este de 2 ore.

Programul I.O.I. Fest

Vineri (de la ora 20)

Deschidere festival
Cvartetul Quartz
Trupa Freeze
Trupa Hazard (Aminda)

Sâmbătă (de la ora 20)

Teatrul DAD
Liceul de Muzica Cluj-Napoca
Liceul de Coregrafie Cluj-Napoca
Scale Crew de la Tdance
Natif
Lună Amară

Duminică (de la ora 19)

Trupa Just.Push.Play
Liceul de Muzică Cluj-Napoca
Cvartetul Mood
Ionuț Manu și Onișor
Byron

abonare newsletter