Actualitate

Universitate în Floreşti! Va costa 10 milioane euro şi va fi construită pe 10 hectare

<p><strong>În comuna Floreşti va fi construită o universitate care va costa nu mai puţin de 10 milioane euro şi va fi ridicată pe un teren de aproximativ 10 hectare în zona Cetatea Fetei. Pe lângă clădirea instituţiei şi sălile de curs vor fi realizate şi spaţii de cazare pentru studenţi şi profesori.

Contractul între asociaţia care construieşte universitatea şi Primăria Floreşti a fost semnat.


“Această investiție va aduce anual aproximativ 800.000 de lei la bugetul local al comunei Florești, prin plata concesiunii terenului, redevențelor, impozitului pe clădiri, dar și din cota de 17,5% din impozitul aferent profesorilor. Este una dintre cele mai semnificative investiții realizate, în ultimii ani, în localitate, care are beneficiul de a contribui și la dezvoltarea pe orizontală a altor servicii, conexe, realizate de operatori privați”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Mircea Cirţ, preşedintele asociaţiei Pro Integritate a afirmat că acesta este “un  proiect la care ne gândeam de mult: o instituție de învățământ superior în care educaţia să meargă mână în mână cu valorile morale în care cu toţii am fost crescuţi, indiferent de confesiune, dar de care uneori e greu să ne amintim în tumultul vieții cotidiene”.


Asociația a fost fondată de lideri din lumea de afaceri românească pentru care aceste valori sunt esențiale în activitatea de zi cu zi și are peste 50 de membri. Reprezentanții asociației estimează că noua universitate creștină cu sediul în Florești își va deschide porțile începând cu anul universitar 2015/2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter