Actualitate

FOTO: Circulaţie de coşmar pe Republicii! Poliţia Rutieră propune rute ocolitoare

Lucrările începute de E.On Gaz pe strada Republicii la sfârşitul săptămânii trecute au dat traficul peste cap, iar şoferii sunt ghidaţi de muncitori şi nu de poliţişti.

Nervii şoferilor care aleg să intre cu maşina pe strada Republicii, una dintre cele mai circulate artere din oraş, sunt întinşi la maxim de câteva zile de când au început, din nou, lucrările la reţeaua de gaz. În unele locuri, şoferii sunt ghidaţi de muncitori spre rute ocolitoare din cauză că poliţiştii de la Rutieră nu au fost scoşi în stradă să facă ordine în haosul creat odată cu începerea lucrărilor. Sidonia Bolba, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a declarat că echipele de poliţişti ies în stradă pentru dirijarea circulaţiei atunci când se înregistrează blocaje în trafic, ceea ce nu s-a întâmplat, deocamdată pe strada Republicii.

Poliţiştii clujeni recomandă câteva rute ocolitoare până la încheierea lucrărilor: în urcare din Piaţa Lucian Blaga şoferii vor circula pe strada Ceahlău, Renne Descartes, iar la coborâre li se recomandă strada Pasteur şi Calea Turzii.


Lucrările de pe strada Republicii se vor efectua atât pe parcursul zilei, cât şi al nopţii, de luni până sâmbătă, în mod excepţional şi duminica (în intervalul orar 06.00-24.00). „Dată fiind complexitatea lucrărilor de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, pe strada Republicii estimăm ca acestea vor fi finalizate în această vară, cel mai probabil, până la începutul lunii septembrie, iar pe Calea Turzii, în luna septembrie”, au declarat reprezentanţii E.ON Gaz care îi roagă conducătorii auto să nu parcheze autovehiculele în apropierea tronsonului reţelei de distribuţie la care se lucrează.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter