Actualitate

„Partizanii” chiar nu au probleme cu formaţia

<p><img src="documente/stories/03_martie/22_ziua/partizan.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px 2px;" />Trupa Partizan a cântat la Cluj pentru prima dată de la reînfiinţare. Bucureştenii au susţinut vineri noapte un recital de două ore, în faţa a peste o sută de spectatori.</p> <p> </p>

 

Reapăruţi pe scena rock românească, cei de la Partizan au făcut la Cluj un show de zile mari.


 

Deşi a început cu două ore întârziere faţă de ora de pe afiş, recitalul de vineri noaptea a celor de la Partizan i-a încântat pe cei peste o sută de fani veniţi să-i vadă pe Artanu&co. Piesele consacrate, precum „Perfect“, „Fata mea“ sau „Banii“ s-au îmbinat minunat cu piesele mai noi, „N-avem probleme cu formaţia“, „Duşmănia“, „Androidul leontin“ sau „Bucureşti“. Cei care au făcut deliciul publicului au fost chitaristul Suedezu’ şi bassistul Robin, care „s-au duelat“ într-un joc scenic excepţional, sub privirile lui Artanu, care le făcea vânt din când în când cu prosopul, pentru ca atmosfera să nu se încingă prea tare. Finalul i-a găsit pe fani în extaz, iar „partizanii“ au fost „obligaţi“ de public să cânte mai multe bisuri. Pentru cei care aveau dubii, membrii Partizan au demonstrat că „n-au probleme cu formaţia“ şi că „îi caracterizează graţia, alura, gustul, abnegaţia“.


„Partizan au fost excepţionali în această seară. Pe lângă Artanu şi Suedezu, de la care mă aşteptam să facă spectacol, m-au impresionat prin prestaţia lor şi bassistul Robin şi tobarul Radu, pe care nu i-am mai văzut până azi. Sper că vor reveni curând la Cluj“, ne-a declarat Cosmin Codreanu, unul dintre spectatorii prezenţi la concert.

Concertul de la Cluj a făcut parte dintr-un turneu de promovare în cadrul căruia Partizan a mai cântat la Sibiu, Timişoara şi Arad, urmând să mai cânte la Braşov, Galaţi şi Iaşi.


Urmează un album şi două videoclipuri

Partizan s-a reînfiinţat anul trecut, după ce Adrian Pleşca (Artanu) a părăsit Timpuri Noi, trupa la care s-a consacrat încă din anii ’80, şi alături de Răzvan Moldovan (Suedezu), un alt fost membru Timpuri Noi, au pus pe picioare actuala formaţie. În noua formulă, cu Andrei Robin Proca la bass şi Radu Tiberiu Moldovan la tobe, cei de la Partizan vor scoate în luna mai un material discografic, care, după cum mărturisesc chiar membrii trupei, va fi compus din două părţi şi prin care speră să îi mulţumească atât pe fanii mai noi cât şi pe cei îndrăgostiţi de piesele mai vechi, unele dintre aceastea urmând să fie reeditate.


Capetele de afiş ale noului album vor fi piesele „N-avem probleme cu formaţia“ şi „Albele furtuni“. Prima este un hit nou, cunoscut deja publicului, fiind difuzat constant la radio, iar cea de a doua este o piesă cântată de Artanu şi Suedezu alături de Timpuri Noi, la sfârşitul anilor ’80.

 


Rep: Ce impresie v-a lăsat publicul clujean?

Artanu: La concertul de la Cluj au venit toţi cei care au ales să ne vadă, întrucât în aceeaşi seară au mai fost încă două concerte ale unor trupe rock. A fost destul de multă lume şi acest fapt ne aproprie mai mult de publicul clujean.

 

Rep: Aveţi probleme cu formaţia?

 

Artanu: N-avem şi nici n-aveţi.

 

Rep: Când veţi scoate scoate următorul album şi ce va conţine?

 

Artanu: Următorul album îl vom scoate în luna mai, iar fanii îl vor putea descărca gratis de pe internet. Acest material va fi format din două părţi: a) Timpuri Noi anii ’80, care va cuprinde piese cântate de noi în anii ’80 sub numele de Timpuri Noi; b) Piese Noi, care va cuprinde piese de anul trecut şi de anul acesta.

 

Rep: Ce piese vor fi promovate prin videoclipuri?

Artanu: Avem deja videoclip la „N-avem probleme cu formaţia“, este postat pe internet şi vom face şi la „Albele furtuni“, o piesă foarte frumoasă, compusă de noi în anii ’80, pe care nu am mai cântat-o până în acest an.

 

Rep: Este o părticică din spiritul vechii trupe Timpuri Noi în actuala Partizan?

 

Artanu: Da, este. Eu şi Răzvan am adus acest spirit şi poate, printr-o influenţă involuntară, chiar şi Robin şi Radu.

 

Rep: Având în vedere că în anii ’80 aţi avut probleme cu autorităţile comuniste din cauza versurilor subversive, se poate spune că voi sunteţi „partizanii care au prins americani“?

 

Artanu: Noi suntem partizani, dar noi nu luptăm, pentru că noi suntem partizani buni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter