Actualitate

Severin a decis: se retrage din grupul socialiştilor, dar nu şi din PE

<p>În urma unei discuţii avute cu Martin Schultz, liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Adrian Severin, a decis să se retragă din cadrul formaţiunii, însă nu şi din Parlamentul European.</p> <p />

Fostul vicepremier şi ministru al Afacerilor externe din timpul guvernării lui Victor Ciorbea, actualmente europarlamentar a fost implicat la sfârşitul săptamânii trecute într-un scandal regizat de jurnaliştii de la cotidianul “The Sunday Times”. Aceştia au pretins că sunt membrii ai unor importante grupuri de interese, şi au cerut colaborarea a trei parlamentari europeni, printre care şi Adrian Severin, în vederea introducerii unor amendamente favorabile în cadrul legislaţiei europene. Jurnaliştii deghizaţi au promis în schimbul favorurilor sume de ordinul miilor de euro.

 


Parlamentarii au introdus amendamentele cu pricina în legislaţia europeană aşa cum au fost scrise “lobby-işti” de ocazie. Drept dovadă a acestei  acţiuni, jurnaliştii britanici au prezentat e-mailul trimis de europarlamentarul român în care susţinea că modificările au fost făcute, şi în care cerea achitarea sumei de 12000 de euro, reprezentând contravaloarea “serviciilor de consultanţă”.

 


Deşi ceilalţi doi parlamentari implicaţi în scandal, respectiv austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler şi-au înaintat demisiile din Parlamentul European, Adrian Severin nu a urmat acest  exemplu, declarând că o să continue lupta contra jurnaliştilor britanici pentru a-şi dovedi nevinovaţia. În opinia sa, cotidianul englez este unul “specializat în producerea de scandaluri” şi care “a încercat mereu să implice în tot felul de scandaluri membri ai PE”, a declarat Severin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter