Actualitate

Bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro, furate în Cannes

Un bărbat înarmat a furat, duminică, bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro de la o expoziţie din staţiunea franceză de lux Cannes.

Potrivit autorităţilor, jaful a avut loc în timpul zilei, la Hotelul Carlton din Cannes. Managementul hotelului, în schimb, a refuzat să comenteze, scrie Mediafax. Acesta nu este singurul eveniment de acest gen. Anul acesta, în timpul prestigiosului festival de la Cannes, au fost furate bijuterii în valoare de 1,4 milioane de dolari, dintr-o cameră de hotel. Bijuteriile aparţineau celebrei case Chopard.

De asemenea, în perioada festivalului un magnat din industria cinematografică chineză a anunţat pe blogul său că a fost victima unui jaf şi a criticat cu vehemenţă "aroganţa" şi "lipsa siguranţei" care domnesc în Franţa. Zhang Qiang este numărul doi în ierarhia China Film Group, cel mai important şi mai influent conglomerat de stat însărcinat cu producţia din domeniul celei de-a şaptea arte în China. El a spus că a venit la Cannes cu ocazia festivalului şi s-a cazat într-o reşedinţă de vacanţă administrată de grupul Pierre et Vacances. După ce s-a întors de la cină, magnatul chinez a găsit uşa de la apartamentul său larg deschisă, după ce fusese forţată. Bagajele i-au fost furate.


 

Etichete: cannes
Ultimele Stiri
abonare newsletter