Actualitate

Un bloc din Cluj s-a rebranșat la termoficare

Locatarii blocului Lamă F de pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Cluj-Napoca primesc din nou, începând din această toamnă, apă caldă și căldură prin intermediul sistemului centralizat de furnizare al energiei termice, agentul termic fiind furnizat de CT 4 Grigorescu.

Astfel, un număr de 112 apartamente care își asigurau căldura și apa caldă prin intermediul a trei centrale termice de scară proprii s-au rebranșat la sistemul centralizat de termoficare.

Rebranșarea s-a realizat gratuit conform campaniei derulate în acest sens în 2013 de către R.A.T. Cluj-Napoca. Totodată, pe lângă lucrările de reconectare au fost montate aparatele de măsură la branșamentul fiecărei scări, respectiv contoare de apă caldă și încălzire.


”Noii clienți beneficiază de acum de avantajele oferite de sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.  Aceasta înseamnă acces la servicii de cea mai înaltă calitate, confort și eficiență la costuri optimizate în contextul în care prețul gazelor naturale va crește constant în următorii ani. Acest deziderat este posibil datorită investițiilor care au fost făcute în modernizarea și automatizarea centralelor termice și a sistemului de distribuție a energiei termice. În plus datorită acordării la nivel local a subvenției pentru populație clienții noștri beneficiază practic și de o predictibilitate a costurilor”, a explicat directorul general al R.A. Termoficare Cluj-Napoca, Emil Miron.

Asociația de proprietari a făcut încă din anii trecuți pași înspre o eficiență energetică crescută. Astfel, blocul a fost reabilitat termic în urmă cu doi ani, iar locatarii spun că efectul s-a văzut într-o scădere  facturilor la încălzire cu aproximativ 40%.


Investițiile făcute de Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca în echipamente performante permit o mai mare siguranță în exploatare, un exemplu în acest sens fiind monitorizarea permanentă on-line a parametrilor tehnici prin intermediul dispeceratului R.A. Termoficare.

Regia se află în prezent în discuții și cu reprezentanții altor Asociații de Proprietari din municipiu pentru rebranșarea imobilelor respective la sistemul centralizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter