Actualitate

Incompetenții puși de PDL la conducerea Sălii Polivalente MINT CU NERUȘINARE chiar şi după ce I-AM PRINS CU MÂȚA-N SAC!

Şefii de la Sala Polivalentă nu produc dovada că ar fi reclamat disfuncţionalităţi la tribuna mobilă. Dimpotrivă, după ce au cerut răgaz să pregătească un răspuns, au revenit cu încă o poveste fără probe.

După accidentul din 12 martie 2016, când un copil de 9 ani a căzut printr-un gol al tribunei de la Sala Polivalentă și și-a rupt mâna, conducerea societății care administrează sala a afirmat că problemele ar fi fost semnalate constructorului încă din august 2015. Așa cum Monitorul a scris încă din 17 martie, documentul nu există, iar șefii Polivalentei se încurcă în propriile minciuni.

În 16 martie, la 4 zile după accident, reprezentanţii Sălii Polivalente şi viceprimarul Gheorghe Şurubaru au declarat într-o conferinţă de presă că problemele de la tribuna mobilă au fost sesizate din luna august 2015.


„Am făcut mai multe sesizări în privința mai multor remedieri la Sala Polivalentă pe care le-am constatat și pe care le-am comunicat atât primăriei cât și constructorului. Printre acele remedieri se află și tribuna retractabilă, că nu funcționează corespunzător”, a declarat directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu.

Reprezentanţii constructorului spun însă că n-au avut nici o sesizare oficială de la Primărie, în calitate de proprietar, sau de la conducerea Sălii Polivalente, în calitate de administrator, cu privire la probleme legate de funcţionalitatea tribunei retractabile.


„Timp de 16-17 luni de când s-a dat în folosință Sala Polivalentă, după recepție, nu am avut nicio adresă prin care să ni se spună că tribuna retractabilă funcționează defectuos și nicio adresă prin care să ni se comunice că tribuna, prin pliere, creează goluri, ce pun în pericol viața, sănătatea și integritatea fizică a persoanelor”, au declarat reprezentanţii Con-A.

Prima informare, cu opt zile înainte de accident

Primul document în care exista o menţiune abia la final că tribuna nu funcţionează automatizat a fost trimis în 4 martie 2016, cu 8 zile înainte de accidentul care a avut loc în 12 martie.


Primul document oficial a apărut după 16 luni de la recepție, în 4 martie 2016, și conține o singură mențiune, la final, că tribuna retractabilă nu funcționează automatizat. Este consemnat în procesul-verbal la sfârșit, nici nu era pe ordinea de zi, a fost menționat abia la finalul discuției”, au declarat reprezentanţi ai Con-A.

Au evitat să răspundă de la bun început!

Directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, i-a cerut reporterului Monitorul de Cluj să facă o cerere în baza Legii 544/2001, dacă vrea informați despre actele și procedurile legate de tribuna mobilă.


Concret, Monitorul de Cluj a solicitat răspunsuri la următoarele întrebări:

1) Vă rugăm să ne furnizaţi copii după toate sesizările oficiale pe care reprezentanţii SC Sala Polivalentă SA le-au făcut constructorului Sălii Polivalente, proiectantului Sălii Polivalente şi/sau Primăriei Cluj-Napoca cu privire la o defecţiune si/sau funcţionare în afara parametrilor normaţi la tribuna mobilă din Sala Polivalentă.


2) Ce acţiuni (cu excepţia sesizărilor) a efectuat Sala Polivalentă pentru a preîntâmpina accidente precum cel de sâmbătă, 12 martie.

3) De ce nu aţi închis tribuna mobilă dacă aceasta, potrivit afirmaţiilor dumneavoastră, nu funcţiona corespunzător încă din luna august 2015?

Reprezentanţii Sălii Polivalente au spus după câteva zile, în 24 martie 2016, că au nevoie de mai mult timp pentru a răspunde întrebărilor, având în vedere complexitatea şi necesitatea unei mai atente analize a petiţiei dumneavoastră, se arată în răspunsul reprezentanţilor Sălii. Cu precizarea, necesară, că solicitarea în baza Legii 544 făcută de un ziar NU are caracterul unei petiții, pentru că se referă la furnizarea de informații cu caracter public, a căror comunicare este stabilită prin efectul legii. 

Incompetenții nu răspund întrebărilor

Reprezentanţii Sălii Polivalente mint cum clipesc şi răspund doar ce vor ei. Așa cum veți vedea, deşi Monitorul de Cluj a solicitat sesizările pe care chiar ei spuneau că le-au făcut, au refuzat să le ofere. Ba mai mult, nu răspund întrebărilor punctuale formulate de reporterul Monitorul de Cluj, ci se lansează într-o serie de explicații elucubrante. 

“În urma cererii dumneavoastră, solicitați copii ale sesizărilor S.C. Sala Polivalentă S.A. către proiectantul sălii și/sau Primăria Cluj-Napoca, solicitați informații cu privire la acțiunile efectuate de Sala Polivalentă pentru a preîntâmpina accidente precum cel de sâmbătă, 12 martie și solicitați răspuns din partea sălii cu privire la faptul că tribuna mobilă nu a fost închisă, vă comunicăm următoarele.

În data de 18.03.2016 (așadar la 6 zile după accident și 2 zile după conferința de presă în care s-a prezentat raportul comisiei condusă de viceprimarul Gheorghe Șurubaru - n.r.), tribuna telescopică de 12 rânduri a fost fixată în poziție de folosință în siguranță de către o echipă formată din reprezentanți ai constructorului, furnizorului de echipamente și ai producătorului tribunei. Referitor la defecțiunile sesizate către proprietar și constructor cu privire la nefuncționarea automatizată a tribunei telescopice de 12 rânduri și la faptul că această dotare nu funcționează în conformitate cu specificațiile tehnice în vigoare, până la momentul stabilirii cauzelor de nefuncționare și a lucrărilor de remediere necesare, constructorul a garantat utilizarea în siguranță a tribunei, în forma și poziția fixă stabilită la data de 18.03.2016”, se arată în răspunsul la cele trei întrebări puse de Monitorul de Cluj.

Niciuna din informațiile furnizate NU acoperă întrebările adresate, ci se referă exclusiv la fapte ULTERIOARE accidentului, deci care nu puteau să preîntâmpine producerea lui.

Concluzia vine singură: conducerea Sălii Polivalente nu poate demonstra că ar fi sesizat cuiva nefuncționarea tribunei mobile, nici că ar fi luat măsuri elementare pentru a împiedica producerea unui accident (spre exemplu închiderea accesului, amplasarea unei bariere sau a unei benzi de avertizare a zonei periculoase).

Conducerea Sălii Polivalente: „Regretăm cele întâmplate”

Deşi n-au fost în stare să răspundă întrebărilor punctuale adresate de presă, reprezentanţii Sălii Polivalente au „regrete” şi spun că vor lua toate măsurile pentru a nu se repeta astfel de incidente.

„Având în vedere cele menționate mai sus, organizarea evenimentelor viitoare în incinta Sălii Polivalente Cluj-Napoca nu va suferi modificări. În momentul stabilirii cauzelor exacte care au dus la plierea inegală între partea fixă și partea mobilă a tribunei retractabile, se va stabili graficul de remedieri, astfel încât tribuna să funcționeze automatizat. Regretăm cele întâmplate și vom lua toate măsurile pentru a nu se repeta astfel de incidente”, se mai arată în răspunsul reprezentanţilor Sălii Polivalente.

Cine este directorul Sălii Polivalente? Un lipitor de afișe al PDL Cluj!

Directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, este un tânăr politician clujean din PNL, aripa PDL. Acesta a muncit la Primăria Cluj-Napoca, iar apoi a ajuns director interimar la Sala Polivalentă. Este, de asemenea, cunoscut faptul că Ionuţ Rusu nu comunică cu presa şi nu răspunde la telefon.

„Cel mai prost choptil. Era cel mai pămpălău din generaţie”, a declarat pentru Monitorul de Cluj o persoană din PNL Cluj, sub protecţia anonimatului, care-l cunoaşte bine pe Ionuţ Rusu.

De asemenea, reprezentanţii unor firme care au avut spaţii închiriate în Sala Sporturilor susţin că Ionuţ Rusu a fost întotdeauna inabordabil şi le-au îngreunat activitatea, interzicând accesul la spaţiile închiriate în timpul unor evenimente majore, sub pretextul că sala e închiriată integral, fără să-i pese că aceste firme aveau obligaţii faţă de clienţii lor.

Potrivit declaraţiei de avere, Ionuţ Rusu a încasat de la Primăria Cluj-Napoca cu titlul de „salar” pentru perioada ianuarie – septembrie 2014 suma de 13.872 lei, iar pentru perioada octombrie – decembrie 2014 de la Sala Polivalentă suma de 6.046 de lei. De asemenea, potrivit declaraţiei de avere depuse pentru anul 2013 Ionuţ Rusu a încasat de la Primăria Cluj-Napoca suma de 16.169 lei.

Sâmbătă, 12 martie, un băiat în vârstă de 9 ani a căzut în gol, de la o înălţime de peste patru metri, în timpul unui meci de baschet care a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj. Copilul a căzut printr-un spațiu neasigurat care a fost lăsat între tribuna retractabilă și tribuna fixă. În urma căzăturii, copilul și-a rupt o mână şi s-a lovit la cap.

Citeşte şi: Brambureala, dezinteresul, incompetenţa şi lăcomia - cauzele accidentului de la Sala Polivalentă. Ce spun rezultatele "anchetei" şi care e ADEVĂRUL din spatele vorbăriei goale a politrucilor municipalităţii? - GALERIE FOTO

Citeşte şi: I-am prins cu minciuna!

Citeşte şi: Boc, reacţie după două zile de la incidentul din Polivalentă. Pe Facebook

Citeşte şi: Consilierii locali PSD cer ședință pentru demiterea CA al Sălii Polivalente. Un membru al Consiliului a demisionat deja

Citeşte şi: Șefii Polivalentei caută scuze sub tribună și riscă să scoată sala din circuitele sportive internaționale

abonare newsletter