Actualitate

Poliţiştii se pregătesc pentru noaptea dintre ani în marile oraşe din Europa, unde au fost luate măsuri suplimentare de securitate

Forţele de securitate şi poliţiştii se pregătesc cu măsuri de securitate suplimentare pentru a întâmpina Anul Nou în marile oraşe europene, după un an marcat de atentate teroriste sângeroase în Bruxelles, Nisa şi Berlin, transmite Euronews.

BERLIN

Până la două milioane de persoane sunt aşteptate să petreacă noaptea dintre ani în metropola germană, la aproape două săptămâni după ce un atacator tunisian a condus un camion încărcat cu oţel în mulţimea de la târgul Breitscheidplatz.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa în atac, în vreme ce alte 56 au fost rănite la târgul de Crăciun. Ca răspuns la atentat, purtătorul de cuvânt al poliţiei berlineze a anunţat măsuri suplimentare de securitate pentru Revelion.


”Mai puţini poliţişti vor putea să sărbătorească în acest an Revelionul. Desigur că, pe lângă suplimentarea forţelor poliţieneşti, toate departamentele vor lucra la capacitate maximă; în maşinile de patrulă, la preluarea apelurilor de urgenţă, în toate secţiile vom avea numărul maxim de angajaţi, care nu sunt disponibili în fiecare noapte a anului”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berlin.

De asemenea, mai mulţi poliţişti înarmaţi cu arme semiautomate vor fi desfăşuraţi în zone cheie din Berlin.


Măsuri de securitate suplimentare vor exista şi în Koln, unde autorităţile locale vor să prevină abuzurile sexuale de la ultimul Revelion.

PARIS

Şi autorităţile franceze au decis în acest an să implementeze măsuri de securitate suplimentare. Până la 600.000 de persoane sunt aşteptate să participe doar la evenimentele organizate în noaptea dintre ani pe Champs Elysees,


De asemenea, numărul poliţiştilor şi soldaţilor desfăşuraţi în noaptea dintre ani la nivel naţional se ridică la 96.000 de persoane.

Autorităţile franceze au atras atenţia că ameninţarea teroristă rămâne la un nivel extrem de ridicat, iar acesta este al doilea an consecutiv în care francezii sărbătoresc sub stare de urgenţă.


BRUXELLES

Belgienii nu au renunţat nici în acest an la focul de artificii din noaptea de Revelion. Însă, măsuri de securitate suplimentare au fost luate pentru a asigura siguranţa participanţilor la prima sărbătoare după atentatul de la 22 martie.

”Am sentimentul că atmosfera a devenit puţin mai rece prin comparaţie cu anii trecuţi după evenimentele care ne-au lovit la începutul acestui an. Cred că sunt mai puţini oameni pe străzi şi suntem oarecum mai puţin festivi”, a declarat un belgian.


Anul trecut, belgienii au renunţat la evenimentele publice de Revelion după atentatele de la Paris.

LONDRA

Autorităţile britanice au luat măsuri de securitate suplimentare pentru evenimentele publice organizate în noaptea dintre ani în Marea Britanie.

Peste 100.000 de bilete au fost vândute pentru jocul de artificii de la London Eye, iar un număr suplimentar de poliţişti vor fi desfăşuraţi în zonă în noaptea de Revelion. De asemenea, bariere de beton au fost ridicate pentru a opri un atentat asemănător cu cel din Berlin sau Nisa.

De asemenea, poliţişti înarmaţi vor fi desfăşuraţi la metroul din Londra. Alţi 3.000 de poliţişti vor patrula pe străzile din Londra.

”Vom avea şi nişte tactici de monitorizare sub acoperire. În mod deschis vom implementa un regim de percheziţie în zona artificiilor, vom avea bariere de beton şi alte tactici pentru a-i asigura pe membrii publicului că pot participa în siguranţă şi să se bucure de eveniment”, a declarat detectivul Phil Langworthy.

Federaţia Poliţiei a confirmat că accesul autovehiculelor va fi absolut interzis în mai multe zone din Londra.

Măsuri suplimentare de securitate şi de monitorizare au fost anunţate şi pentru evenimentele care vor avea loc în acestă noapte la Madrid, Roma şi Milano.

Autorităţile italiene se tem în special de un atentat din răzbunare, după ce carabinierii italieni l-au ucis în urmă cu o săptămână pe atacatorul tunisian Anis Amri pe străzile din Milano.

abonare newsletter