Actualitate

“Pretexte pentru campanie electorală”. Răspunsul lui Tișe pentru sătenii din Săndulești care au cerut asfalt

Aproximativ 50 de persoane din localitatea Sănduleşti au protestat, vineri, în faţa primăriei din localitate, faţă de un drum turistic neasfaltat şi ameninţă că îl vor bloca dacă autorităţile nu vor rezolva problema.

“Cunoaștem starea drumului și suntem preocupați să-l asfaltăm cât mai repede. Regretăm disconfortul creat locuitorilor comunei. În ultimii doi ani am asfaltat peste 20 de km de drumuri care duc la Săndulești și Cheile Turzii, respectiv  DJ 103 G și DJ 107 L. A fost asfaltat inclusiv drumul aflat în intravilan și pe care exista în prealabil asfaltat. Întârzierea asfaltării celor 4 km rămași, din care 800 m în interiorul localității, se datorează procedurii de licitație, care este în curs, pentru proiectare în vederea execuției lucrărilor. Porțiunea aceasta rămasă fiind drum de pământ nu poate intra în categoria întreținere curentă în contextul respectării normativelor și metodologiei. În egală măsură condamnăm ferm poziția primarului PSD și a conducerii PSD Cluj care cunosc situația și care folosesc astfel de pretexte pentru campanie electorală. Este regretabil ca în astfel de modalități să-ți faci campanie electorală, însușindu-ți în același timp, fără nici un merit, lucrările de asfaltare făcute până acum de Consiliul Județean Cluj spre și înspre comuna Săndulești”, transmite Consiliul Județean Cluj.

Protestatarii susţin că, dacă drumul respectiv nu va fi asfaltat, vor organiza alte proteste şi îl vor bloca.


Primarul Călin Fărgaciu a explicat că, atunci când plouă, drumul respectiv devine ca un pârâu şi că au fost mai multe cazuri când autocarele turiştilor au rămas blocate şi au putut fi scoase doar prin tractare cu tractorul.

"O parte din drumul judeţean DJ 103G, care ajunge la Cheile Turzii, a rămas neasfaltat pe o porţiune de 4 km, din care 800 de metri sunt în intravilanul comunei Sănduleşti, printre case. Este o porţiune de drum de piatră cu probleme mari, deoarece panta este foarte mare, iar când plouă se transformă într-un pârâu. Piatra de pe drum este spălată de apă, se face noroi, este dezastru, se formează şanţuri, iar drumul devine impracticabil. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se face praf care intră în casele oamenilor. Toţi turiştii care vin în zonă să viziteze Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda intră pe acest drum deoarece aşa le indică GPS-ul. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj. Oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de metri din intravilan să fie atribuită comunei, iar CJ Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi", a spus Călin Fărgaciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter