Actualitate

Românii vor să bea Ursus în Berlin

<p /><img src="images/stories/12-ursus-berlin.jpg" border="0" align="left" style="float: left; border: 0; margin-left: 5px; margin-right: 5px; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px;" />Consumatorii îşi iubesc mărcile de bere autentic româneşti, dar dacă ar fi să aleagă un alt oraş din Europa unde să bea o bere, ar merge întîi la Berlin, arată un studiu realizat de compania SABMiller, reprezentat<span>ă</span><span /> în România de Ursus Breweries.<br />Potrivit studiului, 17% dintre respondenţii români au ales Berlinul ca oraş european ideal pentru a savura o bere, urmat îndeaproape de Amsterdam (16%), Paris (13%) şi Londra (11%).

Capitala cehă, preferata europenilor


La nivel european, 20% din totalul respondenţilor au ales Praga. Capitala cehă a fost pe primul loc pentru respondenţii din cinci ţări, pe locul al doilea şi al treilea ca medie europeană situîndu-se Amsterdamul, cu 13% din voturi şi Berlinul cu 12%.
Nu este de mirare că Praga ocupă prima poziţie în acest clasament, avînd în vedere că în Cehia se produce una dintre cele mai bune beri din lume – Pilsner Urquell. În acelaşi timp însă, mi-ar fi greu să refuz o invitaţie la un Ursus într-unul din barurile din centrul vechi al Capitalei. Românii sînt cei mai generoşi europeni cînd vine vorba de făcut cinste cu bere, 53% dintre ei ar cumpăra o bere unui cunoscut fără să aştepte una în schimb. Deşi sînt scoţian, plătesc întotdeauna nota atunci cînd eu şi echipa mea ne sărbătorim succesele savurînd berile noastre excelente”, a declarat Grant McKenzie, vicepreşedinte de Marketing al Ursus Breweries.
Studiul SABMiller a fost realizat online pe un eşantion de 6.000 de repondenţi din 12 ţări europene şi relevă tendin
țele în comportamentul şi atitudinile consumatorilor europeni de bere. În România, studiul a fost realizat pe un eşantion de 500 de persoane din mediul urban, femei şi bărbaţi.

abonare newsletter