Actualitate

Liceul Teoretic ,,Avram Iancu’’ – noi deschideri

Începând cu acest an, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu’’din Cluj-Napoca este partener în cadrul proiectului de schimb interșcolar Erasmus+ KA229, conturându-se astfel, prin strădania mai multor profesori, noi oportunități pentru experiențe culturale deosebite.

Proiectul  cu titlul  ,,CONNECTING  SEAS” cu numărul de referință: 2019-1-RO01-KA229-063231_2 se derulează pe parcursul a doi ani, între 1 septembrie 2019- 31 august 2021 și  este finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, bugetul liceului fiind de 12 460 Euro.
Tema proiectului este marea, studiată atât din punct de vedere științific, cât și cultural, fiind subiectul de dezbatere, cercetare și aprofundare pentru elevii de liceu dar și pentru profesori. Prin urmare, participanții din România: Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan” (coordonator european) și Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, împreună cu Liceo Scientifico statale B. Rossetti (Italia) și cu Agrupamento de Escolas A. de Andrade (Portugalia) vor încerca să gasească puncte comune, într-o abordare transdisciplinară între științe, arte, sociologie, istorie, mitologie. Pe parcursul fiecărui an școlar, elevii lucrează în echipe internaționale pentru a aduna informații și a cerceta o anumită tema legată de mare. O primă întâlnire a profesorilor avut deja loc la Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan”, urmând ca în martie/aprilie 2020 elevii să participe la o întâlnire organizată în una din școlile partenere din străinătate, unde își vor prezenta lucrările de cercetare, vor simula dezbateri,vor creea postere, broșuri etc. Temele abordate pe parcursul proiectului sunt: diversitatea vieții marine, migrații pe mare, marea în pericol, cuceritorii mărilor.
Obiectivul acestui proiect este de a conștientiza problemele de mediu actuale ale mărilor, de a stimula interesul pentru patrimoniul cultural.
Totodată, se dorește încurajarea contactelor cu colegi din alte țări europene și creșterea competențele profesionale ale profesorilor prin schimb de bune practici.

Produsele finale ale proiectului vor fi: Website – proiect găzduit pe platforma eTwinning a U.E., broșuri în format digital/online  și o carte electronica reunind lecțiile susținute, cu rol de auxiliar, care va putea fi folosit la predarea în clasă .

 
Un alt Proiec ERASMUS+ , în care Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, din Cluj-Napoca este partener,  se numește „ENTREPRENEURSHIP MATTERS” (E-MATES) cu numărul de referință:  2019-1-BG01-KA229-062300_5. Acesta  se derulează tot  pe parcursul a doi ani, între 1 septembrie 2019- 31 august 2021 și  este finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, bugetul liceului fiind de 21 275 Euro.
 În cadrul acestui proiect elevii liceului nostru împreună cu ceilalți parteneri:  
Profilirana ezikova gimnazia 'Ekzarh Yossif I' (Bulgaria) care este și  coordonator european , itc Agostino Bassi (Italia), GRG21OE (Austria), Agrupamento de Escolas de Amarante (Portugalia) și Aristotelio Ekpedeftirio Serron (Grecia) își vor dezvolta gândirea antreprenorială.

Obiectivele acestui proiect sunt:
•dezvoltarea de către elevi a unor firme de exercițiu în sectorul de turism, cu viziune, strategie și impact clar
•Promovarea regiunilor școlilor din punct de vedere turistic
•Dezvoltarea și promovarea cetățeniei europene active
•Folosirea instrumentelor TIC în educație
•Promovarea învățării limbilor străine
•Creșterea competențelor profesionale și a abilităților de viață ale elevilor pentru ușurarea tranziției la viața de adult.
Produsele finale ale proiectului vor fi  concretizate în planuri de afaceri, fișe de lucru, jurnale de învățare, interviuri, prezentări realizate de către elevi, propuneri realizate de către elevi pentru promovarea turismului de nișă din regiune, videoclipuri și documente PDF pe tema incluziunii sociale, o colecție de rezultate tangibile inspirate din tradițiile și obiceiurile locale, rețete culinare, dansuri, muzică etc.Toate acestea pe websit-ul proiectului găzduit pe platforma etwinning a U.E.
DISCLAIMER: „Acest proiect este Co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.”
 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter