Actualitate
Scrisoare emoţionantă către medicii din Cluj: "Ne cerem scuze că luptaţi singuri"
Sharing Love To People, o asociaţie care transmite scrisori de mână, a transmis un mesaj de mulţumire şi încurajare către toţi medicii
scrisoare-emtionanta-catre-medicii-din-cluj-ne-cerem-scuze-ca-luptaţi-singuriCadrele medicale duc o luptă extrem de dificilă cu noul virus COVID-19, iar unii dintre ei ajung să se îmbolnăvească chiar ei în dorinţa de a ajuta şi a tratat bolnavii care ajung în spital. Pe lângă pacienţii depistaţi cu noul coronavirus, în spitale mai există şi persoane cu alte afecţiuni grave care au nevoie de ajutor.
Redăm în cele ce urmează scrisoarea transmisă către medici:
Dragi medici,
Acțiunile noastre de zi cu zi au chemat în mod inevitabil un musafir nepoftit, noul coronavirus, COVID – 19. Poate scopul lui este să ne învețe să prețuim ce contează cu adevărat în viață, să prețuim OAMENII de lângă noi și să învățăm că facem parte dintr-o COMUNITATE, în lipsa căreia viața noastră nu ar mai avea nici un sens.
La întâlnirea cu acest musafir invizibil, dar resimțit atât de puternic de unii dintre noi, societatea s-a adaptat. Muncim acasă, învățăm acasă, acceptăm restricțiile de circulație (majoritatea dintre noi) și ne facem mai multe griji pentru părinții și bunicii noștri.
Dar voi, dragi medici, dragi asistente, drag personal medical, sunteți acolo ... în linia întâi, într-un loc unde nici unul dintre noi nu ar vrea să fie. Întâmpinați musafirul nepoftit sau din păcate, fără voia voastră, îl găzduiți în propriul organism, fără să știți.
Vă rugăm să ne iertați că nu v-am pregătit pentru această vizită, deși era obligația noastră să luptăm pentru un sistem sanitar mai puternic sau cel puțin, care să pună la dispoziție minimul necesar pentru vizita acestui virus imprevizibil. Pur și simplu, v-am deschis ușa și v-am aruncat în brațele lui, fără o mască care valora 10 bani, fără halate, fără combinezoane, fără viziere, fără dezinfectanți și câte ar mai fi!
Și chiar cu aceste echipamente la îndemână, nu este ușor să aveți grijă de noi! Sunteți, până la urmă, oameni... Dincolo de eforturile voastre supraomenești de a respecta jurământul lui Hippocrate în aceste împrejurări excepționale, inevitabil, sunteți martori la poveștile noastre: povestea unui bunic, povestea unui mame, povestea unui om, spre care zboară mii de gânduri de la cei dragi de acasă. Le descoperiți pe toate și trebuie să le ignorați la un moment dat, pentru a vă face treaba mai departe, cu tărie și devotament. Virusul agitat vă solicită în mod alert, la foc continuu!
La sfârșitul zilei, după un carusel plin de emoții și atribuții îndeplinite cu sudoare, sunteți supuși unui proces laborios de dezinfecție, care ar trebui, din nou, să vă protejeze și să șteargă urmele virusului măcar pentru câteva ore și mai ales, pentru a nu-l conduce mai departe, la casa voastră, la familia voastră... Este un gând, care vă însoțește mereu și care rămane latent în fața satisfacției că v-ați îndeplinit misiunea și mâine o veți lua de la capăt.
Dragi cadre medicale, vă mulțumim că sunteți în linia întâi în fiecare zi, deși noi nu am înțeles să luăm de la început toate măsurile pentru a vă proteja cu prioritate. Ne cerem scuze că luptați singuri mulți dintre voi și acum... după o lună de la prima vizită a virusului în România.
Vă mulțumim pentru implicarea, devotamentul, perseverența și eforturile, pe care le depuneți în fiecare zi! Cu eforturi mici, promitem că vom întinde o mână de ajutor și cel mai important #stămacasă pentru ca voi să luptați pentru noi!
Pentru ei, pentru fiecare cadrul medical, pentru eroii din linia întâi, haideți să ne mobilizăm fiecare dintre noi, cu orice sumă, cât de mică, cu orice gest, prin care putem ajuta spitalele din orașele noastre sau orice fundație sau asociație, prin intermediul căreia se strâng fonduri sau echipamentele medicale necesare. Ei sunt acolo pentru noi, haideți #săfimalăturidemediciinoștri!