Actualitate

Secretul ascuns despre pâine. De ce românii care consumă pâine se pot îmbolnăvi

Secretul ascuns despre pâine. De ce consumul exagerat de pâine poate provoca diferite boli.

Secretul ascuns despre pâine. De ce românii care consumă pâine se pot îmbolnăvi Secretul ascuns despre pâine. De ce românii care consumă pâine se pot îmbolnăvi

Este un lucru bine știut că românii iubesc să mănânce pâine. Pâinea este prezentă mereu pe mesele noastre, indiferent de ce feluri de mâncare sunt pregătite. Unii români mănâncă pâine chiar și cu paste sau cu mămăligă. Cu toate acestea, pâinea poate să aibă un nefect nociv asupra sănătății noastre.

Românii mănâncă foarte multă pâine

România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește consumul de pâine, un român consumând, în medie, în fiecare an, în jur de 97 de kilograme de pâine. Următorii iubitori de pâine după noi sunt cei din Cipri, care, totuși, consumă cu aproape 20 de kilograme mai puțină decât noi.


Secretul ascuns despre pâine. De ce românii care consumă pâine se pot îmbolnăvi

Pâinea poate să fie nocivă pentru organismul nostru, fiind responsabilă pentru numeroase boli. Pâinea conține gluten, care este periculos pentru oameni. Printre bolile provocate de gluten se numără: scleroza multiplă, osteoporoză, lupus, diverse tipuri de cancel, boala de colon iritabil.

Care pâine este cea mai nocivă?

În comerț, cel mai des găsim pâine făcută din făină albă, care este cea mai nocivă și care nu conține deloc elemente nutritive.


În pâinea pe care o cumpărăm de la magazin există diverși compuși toxic cum ar fi acidul ascorbic, propionatul de calciul, guma guar, guma xantac și chiar o cantitate semnificativă de zahăr!

Cu toate că ni se spune că pâinea din făină integrală ar fi mai bună, asta este o minciună. Nici pâinea integrală nu are mai mulți nutrienți, iar conținutul de zahăr este mai ridicat decât cea făcută din făină albă.


Așadar, specialiștii recomandă să reducem cât mai mult pâinea, chiar dacă este un aliment de bază în viața de zi cu zi.

CITEȘTE ȘI:


Adevărul neștiut despre porumb. De ce nu ar trebui să mâncăm porumb fiert?

 

 

abonare newsletter