Actualitate

Noul Spital Pediatric din Cluj are o finanțare de 50 de milioane de euro

Noul Spital Pediatric din Cluj are finanțare garantată de 50 de milioane de euro. Astăzi s-a semnat protocolul de predare-primire a terenului.

 

 


Protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric din Cluj, a fost semnat azi, 21 spetembrie de președintele Alin Tișe și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Cornel Cătoi, potrivit unui comunicat de presă.

Acest teren a intrat în posesia Consiliului Județean printr-o lege adoptată în procedură de urgență de către Parlamentul României, la inițiativa județului Cluj și cu sprijinul parlamentarilor clujeni.


Tot în această perioadă, în urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a stabilit faptul că proiectul privind construirea Spitalului Pediatric Monobloc se finanțează prin Mecanismul pentru Recuperare și Reziliență.

Parteneriatul pe care Consiliul Județean Cluj îl are cu Ministerul Fondurilor Europene este garanția construirii din fonduri europene a celui mai modern spital pediatric din țară, care va fi edificat în cel mai scurt timp.


 „Copiii noștri merită tot ceea ce este mai bun, de aceea construirea acestui spital reprezintă o prioritate județeană și regională, cu un impact major în creșterea calității actului medical pediatric”, a declarat Alin Tișe.

Pentru implementarea rapidă a proiectului, Consiliul Județean împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) a demarat deja organizarea Concursului internațional de soluții în vederea realizării Spitalului Pediatric, la cele mai înalte standarde. De asemenea, au fost semnate contractele privind întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, respectiv serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru terenul pe care va fi construită instituția spitalicească.


Cu o valoare estimată de 50 de milioane de euro, noul Spital Pediatric Monobloc va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

CITEȘTE ȘI:


Numărul de elevi infectați cu coronavirus în școlile din Cluj

 

Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate

abonare newsletter