Actualitate

O BANDĂ DE CERȘETORI INTIMIDEAZĂ TRECĂTORII în centrul Clujului și îi înjură dacă nu le dau bani. „Poliția locală nu ia măsuri, în schimb îi alungă pe muzicanți”

O gașcă de cerșetori îi intimidează de ani buni pe clujeni și turiști în centrul orașului, înjurându-i dacă nu le oferă bani. Un clujean reclamă că, în ciuda repetatelor sesizări, poliția locală nu ia măsuri.

 

 


Câțiva cerșetori care se plimbă pe străzile din centrul Clujului îi intimidează pe trecători și îi agresează verbal, dacă aceștia refuză să le ofere bani.

 


Poliția locală întârzie să ia măsuri față de aceștia, reclamă un clujean care a raportat problema prin aplicația My Cluj, spunând că a solicitat intevenția lor în repetate rânduri. În schimb, polițiștii locali se dovedesc mult mai ageri când vine vorba de muzicații stradali, mai arată clujeanul.

„Doresc să fac o sesizare cu privire la intervenția poliției locale în Cluj-Napoca. Sunt oameni care cer pomană pe străzile Bolyai, Eroilor și alte străzi din centru, care dacă nu le dai bani, ți se adresează urât. De aproximativ 8 ani îi văd pe aceeasi oameni care cer de pomana în centru în Cluj-Napoca. Poliția locală ce face? În schimb, am sesizat poliția locala intervenind cu o atitudine de superioritate în cazul oamenilor ce cantă pe stradă”, se plânge un locuitor din zonă.


El face apel la polițiștii locali, să intervină și în cazul ceșetorilor cu aceeași promptitudine cu care intervin în cazul muzicanților, dar și să lucreze constructiv, în folosul comunității.

„Solicit ca poliția locală să își urmeze sarcinile în folosul comunității, unde li se cere să intervină. Cântăreții de pe stradă creează o atmosferă frumoasă, nu ne deranjează. De asemenea, în orașele dezvoltate din țările vestice sunt cântăreți pe stradă. Solicit ca poliția locală să intervină în cazul oamenilor care cer de pomană și se iau de alți oameni, să intervină în cazul incidentelor stradale sau în cazul oamenilor care urinează în curțile din centru. De asemenea, să intervină când se face un apel către ei, mai repede, nu să așteptăm 3 zile până vin. Solicit ca poliția locală să lucreze constructiv și nu distructiv și să fie mai bine verificați să-și îndeplinească adevaratele sarcini, în folosul comunitatii și nu contra comunității. De asemenea solicit să fie un exemplu, să poarte masca și să nu vorbească la volan la telefon”, a pledat clujeanul.


Sesizarea figurează ca fiind „în lucru” pe My Cluj.

Aplicaţia My Cluj permite cetăţenilor să facă sesizări în legătură cu problemele pe care le-au observat şi pe care le doresc rezolvate. Aplicaţia are scopul de a ajuta la o mai bună organizare a sesizărilor, în sensul că acestea sunt direcţionate, fiecare, către serviciul de care aparţin, iar cetăţeanul primeşte un răspuns.


CITEȘTE ȘI

Strada care a devenit „centura ocolitoare” a Clujului. Localnicii își strigă DISPERAREA

 

abonare newsletter