Actualitate

Emil Boc: „Orgoliile blochează România. Faptul că un ministru abandonează tot ce a creat celălalt ministru”

Orgoliile sunt cele care blochează România din dezvoltare, spune Emil Boc. „Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru”.

 

 


Primarul minicipiului Cluj-Napoca, Emil Boc este de părere că orgoliile sunt cele care blochează România dintr-o bună Guvernare. Emil Boc spune că orgoliile miniștrilor sunt mult mai nocive decât incompetența lor.

 


„Știți ce blochează România? Ca de altfel nu numai poate în țara noastră, ci și în multe alte părți. Orgoliile, dragii mei! Faptul că un ministru vrea să abandoneze tot ce a creat celălalt ministru.

Orgoliile omoară mai mult decât incompetența, adică faptul că dorești ca tu să fii centrul universului și nu să continui un proiect bun, nu să adaugi ceva la el, ci vrei să îl iei de la capăt sau vrei să îl distrugi pe celălalt, omoară viitorul României. De aceea, spun eu, eco, nu ego, capacitatea de a lucra împreună, de a lăsa propriul orgoliu în spate și de a te uita la interesul public. Aceasta este marea problemă”, a declarat Emil Boc, potrivit b1.ro.


Emil Boc a spus că procedurile de licitație și de adjudecare sunt mult mai complicate în România decât în celelalte state din Uniunea Europeană, iar multe dintre regulile suplimentare au compromise foarte multe proiecte.

 „Avem foarte multe reguli peste regulile procedurale din Uniunea Europeană, iar aici, ceea ce e valabil la Berlin, trebuie să fie valabil și la București ca reguli de procedură, pentru că noi, românii, am pus reguli suplimentare, care au compromis foarte multe proiecte”, a mai spus Emil Boc. 


Proiecte sunt slabe pentru că oamenii nu au o pregătire suficientă

Fostul premier consideră că o altă problemă majoră este „ calitatea slabă a unor proiecte datorită resursei umane insuficient pregătită”. Oamenii buni și specializați pe domenii au părăsit România, din diverse motive, primul fiind situația economică și nivelul de trai.

„Mă refer la proiecte tehnice, la expertize, la analize. Vă spun cum am avut cu pavajul cu granit în centrul Clujului, că eram nemulțumit de faptul că nu puneau piatra cum trebuie, să fie un milimetru distanță și să aibă ca la Berlin sau la Bruxelles, și mi-a spus omul acela, după ce l-am amendat. Prima generație mi-a plecat acum cinci ani în Italia, a doua generație mi-a plecat acum trei ani, cei pe care îi am ca forță de muncă sunt ultimii pe care îi învață pe spinarea dumneavoastră cum să pună, pentru că meseriașii adevărați ne-au plecat. Trebuie să ne gândim că avem și aceste probleme, cu resursa umană plecată, și ne-au rămas nu cei mai buni pe diverse componente”, a adăugat primarul Clujului.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Am primit vestea bună! Suntem între 40-50% persoane vaccinate”

abonare newsletter