Actualitate

România, la coada Europei în ceea ce priveşte vaccinarea. Mai puţin de 30% dintre români s-au imunizat

România se află pe penultimul loc în Europa, în clasamentul vaccinării anti-COVID. Prima poziție, ocupată de Portugalia, iar ultima de Bulgaria, conform Our World In Data.

 

 


Profesorul UBB de sănătate publică Răzvan Cherecheș a postat pe rețelele de socializare clasamentul realizat de Our World In Data, specialistul subliniind că autoritățile ar trebui să ia măsuri în ceea ce privește rata scăzută de vaccinare din România.

 


„România, pe penultimul loc din Europa ca procent de persoane vaccinate. Întreb și eu - poate ar fi momentul ca Guvernul să se focalizeze pe rata de vaccinare și creșterea numărului de cazuri”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform clasamentului (vezi galeria foto), pe primele locuri ca număr de persoane vaccinate din Europa se află Portugalia (86%), urmată de Malta (81%), Spania (79%) și Danemarca (76%).


Ultimele patru locuri din clasamentul care cuprinde în total 27 de țări se află Slovacia (44%), Croația (43%), România (28%) și Bulgaria (16%).

Clasamentul cuprinde date colectate până în data de 6 septembrie.


Our World In Data este o publicație online științifică care abordează subiecte ce țin de marile probleme globale, cum ar fi sărăcia, bolile, foamea, schimbările climatice, războiul, riscurile existențiale ori inegalitatea.

CITEȘTE ȘI:


Răzvan Cherecheș, AVERTISMENT pentru toți românii: „Varianta DELTA va fi predominantă din august”

Ultimele Stiri
abonare newsletter