Actualitate

Nenea Jeno, cel care dormea în cort pe malul Someșului, are buletin provizoriu! Acum luptă pentru subvenție de chirie

Nenea Jeno, cum îl numește activistul Adrian Dohotaru, este bărbatul care dormea într-un cort pe malul Someșului. Acesta a reușit să obțină un buletin provizoriu, dar acum trebuie să obțină o subvenție de chirie.

 

 


Activistul Adrian Dohotaru îl ajută în continuare pe Lazar Jeno Istvan, în vârstă de 62 de ani, bărbatul care înainte de a dormi la un adăpost, locuia într-un cort pe malul Someșului în Cluj-Napoca. 

 


Datorită unor eforturi enorme, în prezent Jeno are buletin provizoriu și chiar și un loc de muncă. Dar având în vedere că lucrează pentru salariu minim, acești bani nu-i permit să închirieze o locuință în Cluj-Napoca. 

„Să vă dau o veste bună! Nenea Jeno care dormea în cort, pe malul Someșului, are acum buletin provizoriu. A așteptat câteva luni după buletin, am ajutat, puțin, cum am putut, și cu postarea pe fb în care l-am intervievat. Nenea Jeno stă acum la un adăpost de noapte al Primăriei. Între timp, având buletin, și-a găsit mai ușor si un loc de muncă. Din păcate, doar pe salariul minim, ceea ce nu îi permite sa găsească o chirie pe piața clujeană, dar măcar îl face eligibil pentru subvenție de chirie”, a spus Adrian Dohotaru.


Subvenție de chirie pentru nenea Jeno

După ce situația lui Jeno a ajuns în mediul public, Poliția a trecut pe la adăpostul acestuia ca să constate că stă acolo. După câteva zile nenea Jeno avea buletin provizoriu. 

Activistul Adrian Dohotaru îl ajută acum pe bărbat să obțină o subvenție de chirie și roagă autoritățile competente să îl îndrume pe Jeno:


„Ideal ar fi un stoc mai mare de locuințe sociale la care să se apeleze, dar acestea nu există. Rugămintea mea pentru personalul din Primărie, dacă îmi urmăresc postarea ca alte dați, e să îl îndrume cu birocrația la Direcția de Asistență Socială ca să își facă dosarul. O dată ce are dosarul de subvenție completat, pot ajută să găsim, așa cum am mai procedat cu alte persoane în trecut și în măsura în care îmi permite timpul, un proprietar care să îi ofere o chirie lui nenea Jeno. Nu apelăm la milă pentru că proprietarul primește valoarea unei chirii pe piață, ci doar la bunăvoință instituțională și respectarea unor drepturi sociale”, a spus Adrian Dohotaru pe rețelele de socializare.


CITEȘTE ȘI:

Strigăt de ajutor din partea unui clujean lăsat fără pensie de handicap: „Am toate actele în regulă și ei spun că am dat mită”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter