Actualitate

Când se vor putea organiza iar nunți? Rafila: „Venim în martie cu măsuri. Din mai se vor putea organiza”

Reprezentanți din domenii ca HoReCa, festivaluri și evenimente au discutat cu Alexandru Rafila despre relaxarea restricțiilor. Ministrul a anunțat când se vor putea organiza din nou nunțile și alte evenimente similare.

Când se vor putea organiza iar nunți? Rafila: „Venim în martie cu măsuri. Din mai se vor putea organiza” Când se vor putea organiza iar nunți? Rafila: „Venim în martie cu măsuri. Din mai se vor putea organiza”

 

 


Un grup de antreprenori din ACTEF - Alianța pentru Cultură, Turism, Eveniment și Fitness, recent înființată, între care face parte și Bogdan Buta (Untold, Neversea), s-a întâlnit cu ministrul Sănătății pentru a discuta o serie de măsuri de relaxare.

 


Acestea au scopul de a ajuta afacerile din domenii ca HoReCa, evenimente private, festivaluri, săli de fitness și altele, să funcționeze bine în pandemie, cu respectarea normelor de igienă în contextul COVID-19.

În discuție s-a vorbit despre organizarea evenimentelor, iar ministrul Rafila a promis că în luna martie, ținând cont de evoluția pandemiei COVID, pot începe pregătirile pentru evenimente ce vor avea loc în perioada mai-octombrie.


Atunci, românii vor avea parte de o „revenire la normalitate” în ceea ce privește nunțile, botezurile, concerte, festivaluri și alte evenimente, dacă organizatorii iau în calcul respectarea strictă a măsurilor de protecție împotriva COVID-19, dar și testarea riguroasă pentru toți participanții.

Set de măsuri pentru nunți, după 1 martie

Președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, Alin Caraman, a intervenit în discuție și a solicitat un punct de vedere clar privind predictibilitatea pentru domeniul nunților. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat: „Luăm în calcul să venim cu un set de măsuri după 1 martie, pentru ca de la 1 mai nunțile să poată fi organizate în România, sub rezerva unei evoluții neprevăzute a pandemiei.”


De asemenea, reprezentanții ACTEF au solicitat înlocuirea ratei de incidență COVID-19 cu rata de ocupare a paturilor COVID-19 din spitale.

Rafila a agreat că soluția este „adaptarea măsurilor în funcție de particularitățile legate de transmisibilitatea și patogenitatea variantelor circulante de SARS-CoV-2, iar confientul de ocupare a paturilor pentru pacienții COVID-19 poate fi un astfel de indicator”, se arată în comunicatul Alianței.


Gradul de ocupare al paturilor în România arată că există un număr total de 125.000 de paturi, dintre care 25.000 sunt paturi COVID.

În prezent, dacă rata de ocupare a paturilor COVID dintr-un județ depășește 75%, atunci toate școlile din acel județ vor fi închise.

CITEȘTE ȘI:

Măsuri noi în Cluj, de sâmbătă! Accesul în magazine, FĂRĂ certificat verde. Concerte, nunți sau botezuri, INTERZISE

68%, rata de spitalizare COVID în Cluj. Rafila: „Dacă ajunge la 75% se închid toate școlile din județ”

abonare newsletter