Actualitate

Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România. Aproape 200 sunt în Cluj

Autoritățile au publicat lista tuturor buncărelor din România, pe care le putem folosi în caz de război. Câte adăposturi de protecție civilă există în Cluj?

Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România. Aproape 200 sunt în Cluj Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România. Aproape 200 sunt în Cluj

 

 


Lista adăposturilor de protecție civilă, publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, conține peste 60 de pagini și 4538 de buncăre.

 


Aceste buncăre se regăsesc în toate județele din țară, dar cele mai multe sunt în municipiul București. Acolo există 1.171 de adăposturi civile.

În județul Cluj se află 198 de adăposturi de protecție civilă în caz de război, dintre care 162 sunt localizate în municipiul Cluj-Napoca.


În cursul zilei de marți, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat că suntem pregătiți pentru orice situație, când a fost întrebat despre verificarea adăposturilor de război din România, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, potrivit news.ro. De asemenea, ministrul a evidențiat că inspecții la aceste buncăre se fac în fiecare an.

„Există un anumit calendar pentru această inspecţie (...) Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a spus Dîncu.


Vezi AICI lista tuturor buncărelor din România.

CITEȘTE ȘI:

Valentin Naumescu, profesor în Cluj: „Cred că suntem deja în plin conflict. Doar în aparență e un conflict al Rusiei cu Ucraina”

Rusia insistă cu retragerea trupelor NATO din România: Cererea Moscovei de retragere a trupelor NATO priveşte România, nu Bulgaria

Ultimele Stiri
abonare newsletter