Administrație

Fără deșeuri pe Someș, în Cluj-Napoca. Barajul plutitor a fost reinstalat.

Deșeurile din amonte nu vor mai pătrunde în Cluj-Napoca. Barajul plutitor a fost reinstalat.

Fără deșeuri pe Someș, în Cluj-Napoca. Barajul plutitor a fost reinstalat. | Foto: Someșul nostru - Facebook Fără deșeuri pe Someș, în Cluj-Napoca. Barajul plutitor a fost reinstalat. | Foto: Someșul nostru - Facebook

 

 


Grupul civic Someșul nostru transmite că barajul plutitor a fost reinstalat pe Someş. 

 


„Barajul e deja montat. Un baraj lucrează la efecte însă, nu la cauze, iar în sensul acesta am propus măsuri sociale și educative, nu punitive, că nu funcționează doar așa, în ghetourile din amonte de Cluj, unde rezidenții aruncă nu doar deșeurile lor, ci și cele de la șantierele din Clujul metropolitan. Lor li se adaugă şi alţii care aruncă fără să facă parte din grupuri vulnerabile”, au transmis activiștii de la Someșul nostru, pe pagina de Facebook. 

Intervenții necesare și în alte localități

Activiștii sunt de părere că, pentru a scăpa pentru totdeauna de deșeurile de pe Someș, este nevoie ca și alte localităi să ia măsuri.


„Rămâne la latitudinea autorităților din Florești, Gilău, coordonate de autoritățile din Cluj, dacă vor grupuri de lucru pentru a combate efectele așezărilor informale și a depozitărilor ilegale”, au transmis activiștii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Succes „de etapă” pentru un Someș curat. Barajul plutitor din Grigorescu a fost reinstalat

Ultimele Stiri
abonare newsletter