Administrație

Emil Boc, vizită pe șantierul Park&Ride-ului de la Aeroport: „Diminuăm aglomerația și poluarea din oraș”. Lucrări de acces pe strada Traian Vuia.

Park and Ride-ul de pe strada Traian Vuia va diminua substanțial aglomerația și poluarea din oraș.

Primarul Emil Boc, pe șantierul Park&Ride-ului de la Aeroport: „Diminuăm aglomerația și poluarea din oraș”|Foto: Emil Boc Facebook.com Primarul Emil Boc, pe șantierul Park&Ride-ului de la Aeroport: „Diminuăm aglomerația și poluarea din oraș”|Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Edilul Emil Boc a făcut o vizită în teren, miercuri, pe șantierul Park&Ride-ului din zona Aeroportului

Prin cele peste 860 de locuri de parcare, dar și prin amenajarea în zonă a stației de transport public, problema aglomerației și a poluării va fi substanțial rezolvată, spune primarul Emil Boc. 


Pe lângă locurile de parcare pentru autovehicule, în zona parkingului vor fi mai multe peroane pentru autobuze, care vor circula pe direcția Baia Mare, Bistrița sau Satu Mare.

De altfel, în perioada următoare, lucrările vor viza prima bandă de circulație de pe strada Traian Vuia, în vederea realizării căii de acces la parcare și amenajarea sensului giratoriu de lângă Park and Ride. 


„Oamenii salvează timp și bani”

„Aici construim un parking pentru 863 de locuri de parcare distribuite în primul rând pentru mașini, dar sunt și opt peroane pentru autobuze. 

Tot ce înseamnă transportul cu autobuzul în direcția Baia Mare, Bistrița și Satu Mare, toate aceste autobuze vor circula în viitor de aici, de pe cele opt peroane asigurate de acest parking. 


De asemenea, acest parking este dedicat celor care vin la Cluj dinspre alte localități și, pentru a descongestiona traficul, își vor putea lăsa mașinile, iar exact în fața parkingului va fi o stație de transport public, cu mijloace de transport în comun care îi vor duce în oraș, cu rute regulate ce le va permite oamenilor să ajungă în orice colț al orașului. 

În acest fel oamenii salvează timp și bani, astfel că prin intermediul Park&Ridului diminuăm aglomerația și poluarea din oraș. Dacă 800 de mașini nu mai intră în oraș, acest aspect vine cu rezultate pozitive”, a anunțat Emil Boc. 


De asemenea, în zonă vor fi amenajate locuri de parcare pentru taxiuri, aspect ce va rezolva problema taximetrelor din zona Aeroportului. 

CITEȘTE ȘI: 
Începe „curățenia” printre taximetriștii de la Aeroport. Boc: „Vom avea transport civilizat!”

De asemenea, tot aici vor fi amenajate 30 de locuri pentru autovehiculele electrice și hibride, care vor avea inclusiv stații de încărcare. Plus 37 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. 

În total, vor fi plantați 280 de arbori. 

„O parte din acești arbori au fost plantați deja, iar acest spațiu va căpăta și o dimensiune verde. În timp, prin acești arbori plantați se va crea un spațiu verde prietenos cu oamenii. 

În acest moment, stadiul lucrărilor a atins un grad de 70% de execuție”, a explicat Emil Boc. 

Lucrări pe strada Traian Vuia

După jumătatea lunii iulie, lucrările vor viza o bandă de circulație de pe strada Traian Vuia. 

„În perioada următoare, inclusiv în luna august, se va lucra pe strada Traian Vuia, la prima bandă.

CITEȘTE ȘI: 
Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

Deci, probabil că după 15 iulie se va lucra pe banda de circulație, iar aici vom amenaja un sens giratoriu pentru intrarea și ieșirea din parking.

Lucrările continuă pe șantier, iar proiectul avansează”, a afirmat primarul Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de socializare

Pentru realizarea Park&Ride-ului din zona Aeroportului, strada Traian Vuia va fi reamenajată.

Astfel, în privința reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, respectiv relocare stație pentru transportul în comun.

În plus, proiectul prevede atât amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul national, cât și a unui terminal tip autogară, ce include construcția unui corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dan Tarcea a verificat lucrările de la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Sunt realizate în proporție de 60%”

abonare newsletter