Administrație

Turda, orașul care arată ca după bombardament. Numai Dimex și ConA ne mai scapă de traficul de coșmar din oraș. VIDEO

Turda este un șantier de mai mulți ani, noroc cu Dimex și ConA care îi va scăpa pe șoferi de problema traversării orașului care arată ca după bombardament. Dimex și ConA se ocupă de conectarea drumului expres de la Tureni. Deci șoferii care vin la Cluj-Napoca nu o să mai traverseze Turda.

Turda arată ca după bombardament| Foto: monitorulcj.ro Turda arată ca după bombardament| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Turda a devenit un coșmar pentru toți șoferii care sunt nevoiți să treacă pe acolo.

 


Sub pretextul diverselor lucrări de întreținere, reparații, amenajări de spații pietonale și introduceri de rețele de apă și canalizare, aproape în fiecare zi din ultimii ani, în Turda s-a săpat o groapă sau un șanț.

Nu mai există loc care să nu fie spart în Turda, deci șoferii care sunt nevoiți să treacă prin municipiu trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.


Coloană de mașini pe strada Alba Iulia| Foto: monitorulcj.ro

Numai Dimex și ConA ne mai scapă de Turda

Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL a mobilizat, la început de an, 130 de muncitori și 100 de utilaje pe șantierul viitorului drum expres ce va lega Clujul de Autostrada Transilvania. Ei sunt singurii care vor salva șoferii de Turda.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a anunțat la începutul lunii iulie că stadiul fizic al lucrărilor la viitorul drum expres (DEx 4) de legătură DN1-A3 se apropie de jumătate.  


„Stadiul fizic este de 45%. Antreprenorul este mobilizat în şantier cu 318 muncitori şi 221 de utilaje”, a transmis DRDP  Cluj.

DEx 4 Tureni, următorul drum pregătit pentru inaugurare

După inaugurarea drumului de legătură Oradea-A3, de la finalul lunii martie, următorul drum expres pregătit pentru inaugurare este DEx 4 Tureni


În traseu, drumul expres are o lungime de 5 kilometri, plus alți 10 kilometri ce reprezintă bretele nodurilor rutiere de la DN 1 și A3.

Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

Proiectul include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri. Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile Autostrada Transilvania și DN 1, iar bretelele vor dispune de două benzi.

CITEŞTE ŞI
Drumul Expres Tureni-Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat în decembrie

Lucrările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în septembrie 2023, iar la o distanță de șapte luni gradul de execuție este de 25%. Dacă va reuși să-și mențină o bună mobilizare pe șantier, contructorul Dimex 2000-Con-A ar putea avansa substanțial în perioada lunilor de vară, astfel că drumul expres de la Tureni să fie deschis circulației pe final de an. 

Valoarea contractului este de 562,6 milioane de lei. 

Drumul de legătură a  Clujului la autostradă va avea un impact substanțial asupra traficului și va elimina traficul de tranzit din Turda.

Lucrările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în septembrie 2023. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Turda are primar-manager”, dar nu are drumuri. De mai bine de OPT ANI!

Turda arată ca după bombardament înaintea alegerilor locale

abonare newsletter