Administrație

Va fi reparat drumul care merge spre Mănăstirea Nicula. Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „Vor ajunge la mănăstire mii de pelerini”

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109T (DJ 109C) Nicula – Mănăstirea Nicula.

Va fi reparat drumul care merge spre Mănăstirea Nicula | Foto: CJ Cluj Va fi reparat drumul care merge spre Mănăstirea Nicula | Foto: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109T (DJ 109C) Nicula – Mănăstirea Nicula. 

 


Acestea au drept principal scop asigurarea unor condiții normale de circulație, în deplină siguranță.

Astfel, lucrările de întreținere se vor desfășura pe toată lungimea acestui drum județean de peste 2,5 kilometri, mai exact între km 0+000 și km 2+554.


„Obiectivul nostru este este ca și în acest an cât mai multe drumuri județene să ajungă să beneficieze de condiții superioare de confort și siguranță în circulație. În ceea ce privește acest drum județean, un motiv în plus îl reprezintă faptul că luna viitoare, în data de 15 august, la Mănăstirea din Nicula vor ajunge mii de pelerini”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În această fază se execută lucrări pregătitoare în vederea realizării de șanțuri pavate din beton.


De asemenea, urmează a mai fi derulate operațiuni de întreținere a părții carosabile prin colmatarea rosturilor, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor și de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, precum și de refacere de timpane la podețe.

În ceea ce privește asigurarea siguranței circulației, vor fi executate lucrări de întreținere a parapeților direcționali, de montare de parapete metalici unde situația impune acest lucru și de montare de butoni și plăcuțe reflectorizante pe stâlpi și parapete.


Articol scris de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 30.000 de credincioși au participat la slujba de la Mănăstirea Nicula, cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului

Pelerinajul la Mănăstirea Nicula se apropie de sfârşit. Mii de credincioşi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni

Ultimele Stiri
abonare newsletter