Administrație

Pas înainte pentru pistele de biciclete din Munții Apuseni. A fost solicitat acordul de mediu.

Consiliul Județean Cluj a solicitat acordul de mediu pentru proiectarea pistelor de biciclete din Munții Apuseni.

Consiliul Județean Cluj a solicitat acordul de mediu pentru proiectarea pistelor de biciclete din Munții Apuseni  | Foto: Claudiu Salanță - Facebook Consiliul Județean Cluj a solicitat acordul de mediu pentru proiectarea pistelor de biciclete din Munții Apuseni | Foto: Claudiu Salanță - Facebook

 

 


Consiliul Județean Cluj a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj în vederea emiterii acordului de mediu necesar elaborării Studiului de Fezabilitate și a documentațiilor tehnice aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lot județul Cluj. 

 


Această solicitare este una necesară în contextul în care zona de implementare a acestui proiect se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni și Munții Apuseni-Vlădeasa, pentru care legislația de profil prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului. 

„În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea și asistența tehnică aferentă acestui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a județului Cluj. După obținerea acordului de mediu, precum și a celorlalte avize și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentațiilor tehnice de autorizare și execuție a lucrărilor. Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Obiectivul general al Proiectului „Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj. Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puțin de opt comune clujene: Mărgău, Beliș, Mărișel, Rîșca, Călățele, Sâncraiu, Săcuieu și Poieni.

Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați, în proporție de 100%, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Poate începe proiectarea pistelor de biciclete în cadrul Velo Apuseni! Contractul de 1,6 milioane de lei a fost atribuit.

O singură ofertă, depusă pentru proiectarea Velo Apuseni pe teritoriul Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter