Administrație

Transport verde. Peste 5 km de pistă de biciclete, amenajată pe strada Drumul Sf. Ioan, din bani europeni.

Primăria vrea să extindă rețeaua velo în cartierele Clujului, cu peste 5 km de pistă de biciclete amenajată în zona Drumul Sf. Ioan, din bani europeni.

Încă un pas pentru extinderea rețelei velo din Cluj. Peste 5 km de pistă de biciclete, pe Drumul Sf. Ioan|Foto: Depositphotos.com Încă un pas pentru extinderea rețelei velo din Cluj. Peste 5 km de pistă de biciclete, pe Drumul Sf. Ioan|Foto: Depositphotos.com

 

 


Consilierii locali vor aproba în sedința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre ce prevede amenajarea infrastructurii pentru transportul verde – pistă de biciclete pe strada Drumul Sfântul Ioan, pe o distanță de 5,3 km. 

Încă un pas pentru extinderea rețelei velo din Cluj

Prin realizarea acestui proiect se urmărește conectarea pistelor existente, mai ales pe direcția est-vest și nord-sud. 


CITELTE ȘI: 
Piste de biciclete pe Calea Turzii și Observatorului. Primăria a emis autorizația de construire

Potrivit scenariului propus, realizarea pistei din zona străzii Drumul Sfântul Ioan va oferi accesibilitate sporită pentru bicicliști și va contribui la reducerea poluării. De asemenea, acest demers aduce un plus de siguranță pentru toate categoriile de utilizatori și crește calitatea spațiului urban. 

Secțiunea vizată pentru amenajarea pistei pornește din zona intersecției cu strada Valea Gârbăului până la intersecția cu strada Făgetului, pe o distanță de 5,34 km. 


Proiectul de realizare a pistei de biciclete pe strada Drumul Sfântul Ioan, amplasată în zona sud-vestică a Clujului, în cartierul Colonia Făget, partea inferioară a Dealului Feleac, face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de administrația locală și care are în vedere realizarea unei conexiuni velo între cartiere.

Investiția este în valore de 116.760.097,03 lei, inclusiv TVA/circa 24.000 de euro, cu finanțare prin PNRR.


Piste velo pe Calea Turzii și Observatorului

Proiectul inițiat de administrația locală în 2022 vizează realizarea unei rețele de piste de biciclete pe strada Calea Turzii și strada Observatorului. Scopul proiectului constă în stimularea modalităților de transport alternativ și reducerea poluării.

Astfel, amenajarea pistelor de bicicletă pe artere importante din oraș, cu scopul de a favoriza mijloacele de transport alternativ, va contribui la realizarea unei conexiuni mai bune între cartiere.


Până în primăvara lui 2024, Primăria Cluj-Napoca a realizat două licitații pentru proiectul de amenajare pistelor de pe Calea Turzii-Observatorului, însă nu au fost înregistrate oferte. 

Potrivit municipalității, cartierele Clujului, precum Mănăștur, Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Grigorescu, urmează să dețină o legătură velo directă cu centrul orașului. Dezideratul pentru 2027 este ca fiecare cartier major să dețină o legătură velo directă cu centrul orașului (mai ales Mănăștur, Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Grigorescu).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Piste de biciclete pe Calea Turzii și Observatorului. Primăria a emis autorizația de construire

Ultimele Stiri
abonare newsletter