Administrație

Investiţii pentru şcolile speciale din Cluj. Un centru pentru copii cu dizabilități și un teren de sport, reabilitate de Consiliul Judeţean Cluj.

Un centru pentru copii cu dizabilități și un teren de sport, reabilitate de Consiliul Judeţean Cluj.

Școala Profesională Specială „Samus” din Cluj-Napoca | Foto: Consiliul Judeţean Cluj Școala Profesională Specială „Samus” din Cluj-Napoca | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

 

 


Consiliul Judeţean Cluj va reabilita o clădire din cadrul Centrului respiro pentru familiile cu copii cu dizabilități „Acasă” din Cluj-Napoca şi va realiza un teren de sport nou pentru Școala Profesională Specială „Samus” din Cluj-Napoca. 

 


Centrul respiro pentru familiile cu copii cu dizabilități „Acasă”, reabilitat

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a iniţiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea reabilitării Centrului respiro pentru familiile cu copii cu dizabilități „Acasă” din Cluj-Napoca.

Serviciul social Centrul respiro pentru familiile copiilor cu dizabilități „Acasă” este situat în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Sunătoarei, la numărul 4. Pe amplasament există două construcții, C1 şi C2, iar proiectul de reabilitare vizează construcţia C1, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj. 


„Facem tot ceea ce ține de noi pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie și pentru a aduce un plus de bunăstare în viața acestora. Aceste lucrări vor contribui esențial la îmbunătățirea condițiilor de igienă, confort şi la creşterea calităţii serviciilor oferite de centrul respiro pentru familiile copiilor cu dizabilități”, a declarat Alin Tişe. 

CITEŞTE ŞI
Bani europeni pentru 11 școli speciale din județul Cluj. Echipamente de 1,5 milioane de lei, prin PNRR.

Lucrările propuse a fi realizate au ca scop renovarea clădirii prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu), a şarpantelor şi învelitoarelor, introducerea şi modernizarea, după caz, a instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii, precum și implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătăţirea eficienţei energetice şi monitorizarea consumurilor de energie.


De asemenea, proiectul vizează și înlocuirea tâmplăriei interioare, reabilitarea acoperişului terasă, realizarea drenajului împrejurul clădirii, refacerea sistemelor de canalizare pentru apa menajeră şi pluvială, reparații interioare, montaj tarchet. 

Valoarea totală a investiției este de 7.182.720 lei, TVA inclus, din care 3.709.310 lei reprezintă valoarea construcțiilor, finanțarea urmând a fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean, începând cu anul 2025 și din alte surse constituite potrivit legii.


Teren nou de sport la Școala Profesională Specială „Samus”

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a iniţiat un proiect de hotărâre ce vizează realizarea unui nou teren de sport pentru Școala Profesională Specială „Samus”.

„Continuăm procesul de modernizare a infrastructurii educaționale speciale, urmărind, în permanență, asigurarea unor condiții optime de învățare și dezvoltare pentru elevi. Această investiție vine în completarea proiectelor din fonduri europene pe care le-am implementat la nivelul școlii de pe strada Ialomiței din Cluj-Napoca și are ca scop creșterea calității serviciilor educaționale oferite, precum și crearea unui spaţiu adecvat necesar dezvoltării psiho-motorii, dar nu numai”, a declarat Alin Tişe. 

CITEŞTE ŞI
Cantina și internatul Școlii Profesionale Speciale Samus au fost reabilitate cu fonduri europene

Va fi realizat un teren de sport cu o suprafață de joc din gazon artificial de 800 mp, care va fi dotat cu două porți de minifotbal, structura împrejmuirii fiind realizată din stâlpi metalici cu înălţimea de 6 metri. Împrejmuirea cu înălțime de 6 metri va fi realizată din plasă metalică împletită şi va conține o cale de acces.

Valoarea totală a investiției este de 958.312,94 lei, TVA inclus, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Cluj pe anul 2025 şi din alte surse constituite potrivit legii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liceul Special Samus va fi reabilitat cu fonduri europene

Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”, în reabilitare

Ultimele Stiri
abonare newsletter