Administrație

Filmare cu drona de pe lotul Topa Mică - Nădășelu al Autostrăzii Transilvania. Constructorul român, mobilizare bună pe șantier

Lucrările pe lotul Topa Mică - Nădășelu al Autostrăzii Transilvania avansează în continuare în ritm alert. Stadiul lucrărilor poate fi văzut în câteva imagini video surprinse cu drona.

Lucrările pe lotul Topa Mică - Nădășel, A3, în ritm alert. Foto: Captură ecran. Lucrările pe lotul Topa Mică - Nădășel, A3, în ritm alert. Foto: Captură ecran.

Ritmul lucrărilor pe Autostrada Transilvania a crescut simțitor în zona localității Topa Mică din județul Cluj încă din luna august.

Lucrările, incluse în PNRR

Lucrările sunt efectuate de grupul UMB al antreprenorului român Dorinel Umbrărersc, fiind vorba în total de 42 de kilometri din Autostrada Transilvania. Acesta este cel mai avansat proiect de autostradă propus către Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform unor declarații făcute de ministrul Drulă.

UMB este constructorul care se ocupă și de sectorul Nădășelu-Mihăiești, acolo unde abia în această primăvară s-a emis autorizația de construcție.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii propune finanțarea construcției a 434 de kilometri de autostradă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai exact, este vorba de 324 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7), 59 de kilometri din Autostrada Unirii (A8), 9 kilometri din A1 și 42 de kilometri din Autostrada Transilvania.


Lotul Tg Mureș - Ungheni, finalizat înainte de termen

În 6 decembrie a fost deschisă circulația pe lotul Tg Mureș - Ungheni din Autostrada Transilvania 

Acest lot din Autostrada Transilvania (A3) a fost construit de Strabag și a fost finalizat înainte de termen, întrucât avea termen contractual de finalizare anul viitor.


Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă au inclus și construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legatură, 6 poduri și pasaje pe autostradă, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. O altă alunecare de teren a avut loc pe Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor. Constructorul, pus în dificultate

Ultimele Stiri
abonare newsletter