Administrație

Clujenii sunt consultați cu privire la reamenajarea Pieței Mărăști. Zona se va schimba radical. GALERIE FOTO

Clujenii au posibilitatea de a transmite sugestii cu privire la propunerea preliminară a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede reamenajarea zonei Piața Mărăști.

Zona Pieței Mărăști va fi modernizată. Zona Pieței Mărăști va fi modernizată.

 

 


Reprezentanții municipalității anunță că în perioada 5 – 19 aprilie, publicul interesat are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii și observații cu privire la propunerea PUZ pe adresa de mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau direct la sediul Primăriei.

 


„Proiectul presupune transformarea zonei existente într-una mult mai dinamică și mai prietenoasă cu locuitorii prin reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelei de spații publice și a sistemului de mobilitate”, anunța primarul Emil Boc, încă din toamna anului trecut.

Ce propune proiectul reamenajării Pieței Mărăști?

Propunerile pentru reabilitarea Pieței Mărăști și a zonelor adiacente, conform proiectului:


- optimizarea rețelei de mobilitate, prin: piste și benzi pentru biciclete și trotinete, benzi dedicate transportului public, implementare sensuri unice, modernizare și extindere rețea CTP, amplasarea de standuri taxi;
- dezvoltarea rețelei de spații verzi: un hectar de suprafețe verzi noi, o treime din suprafața existentă. Suplimentar, se extinde suprafața zonelor pietonale (trotuare, scuaruri și piațete, locuri de joacă etc).
- plantarea de noi arbori și introducerea de mobilier urban modern
- reorganizarea sistemului de parcări, prin desființarea garajelor și construirea de parcaje: Aleea Bibliotecii (230-280 locuri subteran), incinta Dorobanților 105 (140 locuri subteran), Aleea Bârsei (230 locuri suprateran), Trotușului (234 locuri suprateran), Aleea Bibliotecii (actual Profi/OMV 125 locuri subteran)
- restructurarea frontului estic al Pieței Mărăști

Zona studiată acoperă o arie de 261.672 de mp și include suprafețe aflate predominant în domeniul public: Bd. 21 Decembrie 1989 (parțial), Str. Fabricii (parțial), Aleea Bibliotecii, Strada Crinului, Strada Ciocârliei, incinta Dorobanților 105, zona Aleea Bârsei, zona străzii Trotușului, latura de est a Aleii Bibliotecii și incinta Dorobanților 111.


Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin programele aferente perioadei 2021-2027.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta zona Expo Transilvania după revitalizare? Crește numărul locurilor de parcare, iar Parcul Aurel Vlaicu va fi modernizat. FOTO

15 miliarde de lei în plus pentru programul „Anghel Saligny”. 13 drumuri și patru poduri din Cluj, incluse în proiectul de investiții

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri”, realizate în proporție de 85%. Viceprimarul Dan Tarcea: „Lucrările arată foarte bine”

Piața Mărăști capătă o nouă „față”. Cum se vor schimba zona și traficul în cartier? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter