Artă & Cultură

„Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului” – Cvartetul Transilvan în recital la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj, împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca invită publicul clujean la o meditație muzicală înaintea Săptămânii Mari, prin recitalul Cvartetului Transilvan, care va interpreta lucrarea lui Joseph Haydn Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce.

„Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului” – Cvartetul Transilvan în recital la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj „Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului” – Cvartetul Transilvan în recital la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

 

 


Evenimentul va avea loc vineri, 11 aprilie 2025, de la ora 18.00, în clădirea Facultății de Teologie Ortodoxă, (Str. Episcop Nicolae Ivan, f.n., Paraclis, etajul 3), într-un cadru religios și acustic deosebit, care potențează dimensiunea meditativă și duhovnicească a capodoperei haydniene. 

 


În deschidere, Corala „Psalmodia Transylvanica”, dirijată de Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, avându-l ca solist pe drd. Radu Micu va interpreta trei cântări specifice Postului Mare, din creația compozitorilor Ioan D.Chirescu, Ștefan Andronic și Cesar Franck. 

Recitalul Cvartetului Transilvan format din Gabriel Croitoru - Vioara I, Nicuşor Silaghi - Vioara a II-a, Marius Suărăşan - Violă și Vasile Jucan - Violoncel – ansamblu de prestigiu al Filarmonicii clujene, recunoscut pentru rafinamentul interpretării și pentru sensibilitatea artistică – oferă o ocazie rară de a contempla, prin limbajul muzicii, taina pătimirii și jertfei Mântuitorului. 


Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să se pregătească sufletește pentru intrarea în Săptămâna Mare, iar accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Acest eveniment face parte dintr-o serie mai amplă de colaborări culturale între Facultatea de Teologie Ortodoxă și instituțiile culturale și artistice ale orașului, menite să promoveze dialogul dintre cult și cultură, dintre artă și credință, dintre tradiția liturgică și expresia estetică contemporană.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe Postul Mare. În 2025, Paștele ortodox și cel catolic este sărbătorit la aceeași dată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter